»Po 20 letih igranja sem se odločil, da se upokojim od profesionalnega nogometa,« je na svoji facebook strani sporočil Henry, ki je s francosko izbrano vrsto osvojil tako naslov evropskega kot svetovnega prvaka, prav tako pa se lahko pohvali tudi z nazivom najboljšega strelca angleškega velikana Arsenala.

»Sedaj je napočil čas, da uberem drugo pot. Zelo sem vesel, da sem vračam v London, kjer se bom pridružil televizijski hiši Sky Sports,« je še dejal 37-letnik, ki je pred dvema tednoma zapustil nogometni klub New York Red Bulls, za katerega je igral zadnja štiri leta.

Henry je sicer še nedolgo nazaj za francoski športni časnik L'Equip izrazil željo, da bi se vrnil v Arsenal in mu pomagal osvojiti ligo prvakov, v klubu pa ga vidi tudi trener topničarjev Arsene Wenger, ki je medijem zatrdil, da se bo njegov nekdanji varovanec nekoč zagotovo vrnil v londonski klub.

Nogometni zvezdnik je svojo uspešno kariero pričel pri Monacu, nadaljeval pri Juventusu, največ tekem pa je odigral prav za Arsenal, za katerega je nastopal med letoma 1999 in 2007. Pred selitvijo v ZDA je oblekel tudi dres Barcelone, s katero je v sezoni 2008/2009 osvojil ligo prvakov.