Ker se bolivijska prestolnica nahaja na kar 3600 metrih nadmorske višine, se obiskovalci pogosto soočajo z zdravstvenimi težavami. Nič drugače ni bilo z argentinskimi nogometaši, ki so se še kako dobro zavedali, kakšni pogoji jih čakajo na stadionu Hernanda Silesa. Tudi zato so se že nekaj dni pred tekmo pripravljali s pomočjo kompresijske komore.

A, kot pišejo argentinski mediji, tudi to ni bilo dovolj, da najboljši nogometaš na svetu Lionel Messi zaradi pomanjkanja zraka med polčasom ne bi bruhal. Barcelonin zvezdnik je vseeno uspel pravočasno priti k sebi in je tekmo odigral do konca. S težavami, čeprav ne tako hudimi, sta se soočala tudi Ezequiel Lavezzi in Angel di Maria. Slednji je med tekmo kar nekajkrat »zahlastal« za zrakom in si je bil prisiljen pomagati s plastenko kisika.

Ob toliko preglavicah in v tako težkih razmerah so bili gavči zato lahko še kako zadovoljni, da so Bolivijo tokrat zapustili z osvojeno točko (1:1). Na zadnjem gostovanju so La Paz namreč zapustili sklonjenih glav, saj so jih Bolivijci deklasirali s kar 6:1.