Terry se lanske sezone pod vodstvom Rafaela Beniteza ne bo spominjal z dobrimi občutki, saj je izpadel iz začetne enajsterice Chelseaja, v premier ligi pa denimo nastopil le na 14 tekmah. Ko se je poleti na Stamford Bridge vrnil Jose Mourinho, je kapetan začutil, da bi utegnil dobiti novo priložnost, kar se je kasneje tudi zgodilo in izkušeni 33-letnik je znova nezamenljiv v obrambi modrih, v letošnjem prvenstvu pa je v začetni enajsterici odigral vseh 20 prvenstvenih tekem. Nekdanji angleški reprezentant je Portugalcu, s katerim je že dolga leta v izvrstnem odnosu, seveda zelo hvaležen.

»Trener je bil od prvega dne z mano zelo iskren. Ko je prišel, mi je že prvi teden dejal, da se v njegovih očeh ni nič spremenilo, odkar je bil nazadnje tu in da sem zanj še vedno odličen branilec, ki lahko igra na najvišjem nivoju. Pokazal je zaupanje vame in ta trenerjeva roka okoli ramen je tisto, kar vsak igralec potrebuje, tudi tisti najbolj izkušeni. Ko je imel ta govor, je bilo to točno tisto, kar sem potreboval. Po tem se nisem počutil le tri metre visokega, temveč se je v meni vzbudila želja, da še bolj trdo delam za našega trenerja. Zanj bi storil prav vse,« je za klubski magazin dejal Terry.

Chelsea po približno polovici prvenstva zaseda tretje mesto, za prvim Arsenalom pa zaostaja le dve točki. Kapetan modrih verjame, da moštvo v letošnji sezoni še ni prikazalo najboljših iger, zato je optimističen, da lahko s soigralci pride do naslova angleškega prvaka, ki ga je Chelsea nazadnje osvojil leta 2010.

»Pomembno bi bilo, da sedaj prestavimo v višjo predstavo, za katero smo vsi prepričani, da jo imamo. Mislim, da smo do sedaj nekajkrat igrali precej dobro, a nedvomno lahko igramo še precej bolje in če nam uspe dvigniti igro na višji nivo, upam, da se začnemo oddaljevati od zasledovalcev na lestvici,« je še dodal Terry.