Bavarci so že štiri kroge pred koncem prvenstva postali novi nemški prvaki, odlično pa jim kaže tudi v boju za preostali možni lovoriki, saj so v finalu nemškega pokala, v polfinalu lige prvakov pa so na prvi tekmi Barcelono ugnali s 4:0 in jim finale lahko prepreči le čudež.

Ob izjemnih rezultatih münchenskega mošta so njihovi navijači letos na tekmah večinoma zares dobre volje, med njimi pa je tudi 26-letna Nadine, ki se je v soboto malce spozabila, ko je v 92. minuti tekme slekla majico, preskočila ograjo in stekla na igralno površino, kjer je nekaj sekund uspešno bežala pred varnostniki. Najbrž ni treba poudarjati, da so njen podvig spremljale ovacije s tribun.

Ponavadi nogometne tekme prekinejo alkoholizirani predstavniki moškega spola, precej bolj redko pa se za podoben prekršek odločijo dekleta. Zato ni presenetljivo, da so nemški mediji kmalu poiskali Nadine in jo povprašali po razlogih za takšno početje. Ni šlo za stavo ...

»Naj najprej povem, da ni šlo za nikakršno stavo. Bilo pa je zelo razburljivo. Dobila sem deset vstopnic za tekmo proti Freiburgu, zato sem zbrala devet prijateljev, s katerimi pogosto gledam tekme Bayerna, in jih odpeljala na stadion. Sedeli smo tik za Bayernovo klopjo, v enem trenutku pa me je prešinila ideja, da bi bilo zabavno, če bi brez majice stekla na igrišče. To sem potem tudi storila in ni mi žal. Opravičujem se le za kratko prekinitev tekme,« je dejala Nadine, ki že 16 let trenira nogomet.

S tekom po zelenici Allianz Arene je Nadine navdušila tudi domačega trenerja Juppa Heynckesa: »Videl sem, da je to dekle v zelo dobri formi.«