Švicarji so doma s Hrvaško igrali 2:2, Litovci pa so pred domačimi gledalci s Kazahstanom odigrali 1:1.

Švicarji so po polčasu vodili z 2:1, oba gola je dosegel Josip Drmić, igralec hrvaških korenin. A njegova zadetka nista bila dovolj za zmago, saj je imela tudi Hrvaška razpoloženega strelca, za varovance Nike Kovača je dvakrat izid izenačil Ivica Olić.

Litva je proti Kazahstanu povedla v peti minuti, ko je mrežo zatresel Lukas Splalvis, v 69. minuti je za Kazahstan izid izenačil Nurbol Žumaskalijev. Za Estonijo sta proti Gibraltarju gola dosegla Dimitrij Kruglov in Hunt.

Brazilci prepričljivi pred domačim SP

Nogometna reprezentanca Brazilije je odštevanje pred domačim svetovnim prvenstvom dobro začela. Natančno 99 dni pred začetkom SP so Brazilci na prijateljski tekmi v Johannesburgu s 5:0 (2:0) premagali Južnoafriško republiko.

Izbranci selektorja Felipeja Scolarija so dvoboj z gostitelji zadnjega SP leta 2010 v Johannesburgu dobili prepričljivo. Prvi zadetek je v deseti minuti dosegel Oscar, s tremi goli se je izkazal Barcelonin zvezdnik Neymar (40., 46., 90.), Fernandinho (79.) pa je dokončal delo petkratnih svetovnih prvakov.

Brazilci bodo domače tekmovanje začeli s tekmo proti Hrvaški 12. junija.

Rekord Ronalda

Portugalska nogometna reprezentanca je sinoči v prijateljski tekmi s 5:1 nadigrala Kamerun, njen prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo pa je dosegel dva gola. Tako je za reprezentanco v 110 tekmah dosegel že 49 golov in je zdaj sam na vrhu lestvice najboljših portugalskih strelcev vseh časov.

Do sredine tekme si je prvo mesto delil s Pauleto. "Nisem osredotočen na podiranje tovrstnih rekordov. Ti ob dobrih igrah pridejo sami od sebe," je ob novem rekordu dejal Ronaldo.