Na seznamu nemških potnikov pa so ostali Christoph Kramer, Erik Durm in Matthias Ginter, ki so šele začeli pot v nemški reprezentanci in bodo prvič sodelovali na enem od velikih tekmovanj.

Löw bo imel na SP v ekipi samo enega klasičnega napadalca, izkušenega Miroslava Kloseja.

Nemce pred odhodom na SP v petek čaka še prijateljska tekma z Armenijo.

Ribery ostaja član francoske ekipe

Francoski nogometni zvezdnik Franck Ribery ostaja član ekipe za svetovno prvenstvo v Braziliji. Potem ko so navijači v Franciji s strahom pričakovali novice o njegovem zdravstvenem stanju, ki bi mu lahko preprečilo pot na SP, je francoska nogometna zveza (FFF) zdaj sporočila, da eden ključnih mož Francije ostaja na seznamu.

FFF je sporočila, da Ribery, ki je zaradi težav s hrbtom izpustil zadnji dve prijateljski tekmi, ostaja na seznamu, edina sprememba pa je pri vratarjih, kjer so s prvotnega seznama umaknili poškodovanega Steva Mandandaja in ga bo zamenjal Stephane Ruffier.

Capello določil ruske potnike za SP

Selektor Rusije Fabio Capello je danes skrčil seznam nogometašev za nastop na svetovnem prvenstvu. Med 23 potniki v Brazilijo ne bo Denisa Černiševa in Pavla Mogileveca, pričakovano pa se Capello ni odpovedal zvezdnikom Sergeju Ignaševiču, Romanu Širokovu in Aleksandru Keržakovu.

Keržakov je edini, ki ima v tej ekipi Rusije že izkušnje s SP, saj je igral tudi leta 2002 v Južno Koreji in Japonski, ko je Rusija nazadnje igrala na SP.

Seznam sporočila tudi Slonokoščena obala

Selektor Slonokoščene obale Sabri Lamouchi je sporočil seznam 23 nogometašev, na katere bo računal med svetovnim prvenstvom v Braziliji. Na njem so pričakovano vsi zvezdniki te ekipe, Didier Drogba, brata Yaya in Kolo Toure, Gervinho, Didier Zokora in Salomon Kalou.

Ganski seznam za SP

Seznam nogometašev za svetovno prvenstvo v Braziliji je danes skrčil tudi ganski selektor Kwesi Appiah. Med igralci, ki bodo odšli v Brazilijo, ni večjih presenečenj, na njem so med najbolj izkušenimi Michael Essien, Asamoah Gyan in Sulley Muntari, prav tako bo igral Kevin-Prince Boateng.

Med potniki pa ne bo poškodovanega Jerryja Akaminke, ki jo je skupil na zadnji pripravljalni tekmi z Nizozemsko.

Eto'o četrtič na mundial

Končni seznam 23 nogometašev, ki bodo branili barve Kameruna na svetovnem prvenstvu v Braziliji, je razkril tudi Volker Finke. Kamerunci bodo na svojem sedmem mundialu igrali v skupini A, kjer so še Brazilija, Hrvaška in Mehika, Finke pa bo v Braziliji računal tudi na prvega zvezdnika Samuela Eto'oja.

Eto'o bo igral na četrtem SP. Na seznamu selektorja Finkeja sta le dva igralca, ki igrata v kamerunski ligi, vratar Loic Feudjou in branilec Cedric Djeugoue.

Sušić bo lahko računal na vse glavne igralce

Selektor BiH Safet Sušić je objavil končni seznam 23 nogometašev, ki jih bo popeljal na svetovno prvenstvo v Brazilijo. Na njem je eno novo ime, Anel Hadžić, Sušič pa bo lahko računal na vse glavne igralce, Miralema Pjanića, Edina Džeka, Vedada Ibiševića in Zvjezdana Misimovića.