Kot poroča brazilski časnik Estadao, je del premij, ki jih je CBF prejemala za igranje njihove članske izbrane vrste na prijateljskih tekmah, našel pot na bančni račun predsednika Barcelone. Pri časopisu trdijo, da so se dokopali do dokumentov in virov, ki dokazujejo, da je do spornega poslovanja prihajalo v času, ko je zvezi predsedoval še Ricardo Teixeira. 66-letni nogometni funkcionar je moral lani zaradi korupcije po 23 letih odstopiti z vrha zveze.

Milijoni končali v New Jerseyju

Vse od leta 2006 si je ekskluzivne pravice za organizacijo prijateljskih tekem Brazilije pridrževalo podjetje ISE, ki ima svoj sedež na Kajmanskih otokih. Kot trdijo pri časopisu, je podjetje 10,9 milijona dolarjev, kolikor jih je zaslužilo za organizacijo 24 prijateljskih srečanj, prenakazalo podjetju Uptrend Development s sedežem v New Jerseyju. Milijoni pa so nato končali na računu Alexandra R. Feliua, ki je javnosti bolje poznan pod skrajšanim imenom Sandro Rosell.

Nekdanjega predstavnika proizvajalca športne opreme Nike v Braziliji in osebnega prijatelj Teixere, Rosella, zaradi potvarjanja dokumentov in finančnega okoriščanja sedaj preiskujejo brazilske oblasti. Če bo prvi mož Barcelone spoznan za krivega, mu grozi do osem let zapora.

Brazilski tožilci naj bi med drugim tudi zahtevali vračilo 3,5 milijonov evrov, ki jih je podjetje Ailanto Marketing Ltda, sicer v lasti Rosella, prejelo za promocijo prijateljske tekme leta 2008 med Portugalsko in Brazilijo.