Prvi mož bavarskega velikana naj bi se po poročanju časnika Süddeutsche Zeitung in revije Focus znašel pod drobnogledom dacarjev, saj naj bi prek svojega računa v Švici utajil za več milijonov evrov davkov. »Dopolnjeno davčno napoved, navezujočo se na račun, ki ga imam v Švici, sem oddal januarja letos. Glede tega primera v celoti zaupam oblastem, hkrati pa prosim, da se mediji spoštljivo vzdržijo nadaljnjih poizvedovanj,« je sedmo silo hitel prepričevati Hoeness.

Njegova napoved se je sedaj znašla na mizi münchenskega tožilca Kena Heindricha, ki primer podrobno preučuje. Po nemškem zakonu se davkoplačevalec v primeru davčnih nepravilnosti z dopolnjeno davčno napovedjo lahko izogne višjim kaznim. Tako naj bi Hoeness po nekaterih podatkih državi že plačal za okoli šest milijonov neporavnanih obveznosti in se tako izognil najhujšemu.

Kot še poročajo nemški mediji, naj bi Hoeness, ki ima med drugim v lasti tudi eno največjih tovarn klobas v Nemčiji, na svojem računu v Švici hranil več sto milijonov evrov. Do nepravilnosti pa je menda prišlo, ker prvi mož Bayerna državi ni prijavil dohodke od obresti svojega enormnega premoženja.