Nekdanji slovenski reprezentančni vezist je bil zelo zadovoljen po podpisu pogodbe, za klubsko spletno stran pa je Šukalo dejal: "Že od začetka so me tukaj zelo dobro sprejeli, zadovoljen sem s položajem, ki ga imam v ekipi, tudi pogovor o podaljšanju pogodbe z vodstvom kluba je minil v zelo prijetnem vzdušju. Veseli me, da bom lahko še naprej s svojimi bogatimi izkušnjami pomagal mlademu moštvu."

Zadovoljen je bil tudi predsednik kluba Helmut Hack: "Goran je naš prvi igralec in je bilo zelo dobro sprejet tako v klubu kot med igralci. Za mlade igralce je s svojim profesionalnim odnosom postal vzgled." Koprčan je v nemški karieri na 267 ligaških tekmah zabil 43 golov, v Nemčiji pa igra že 12 let.

Greuther Fürth je bil v minuli sezoni zelo blizu napredovanja med prvoligaše, a je na koncu za dve točki zaostal za drugim mestom, zato je moral v dodatne kvalifikacije, tam pa je po dveh tekmah proti Hamburgu, obe sta se končali z remijem, nesrečno izgubil zaradi prejetega gola na domačem igrišču.