"Izredno mi je žal za nepremišljeno dejanje, moje obnašanje nima opravičila. Iskreno se opravičujem vsem, ki sem jih prizadel, z Ivanovićem pa sem že govoril in se mu opravičil. Opravičilo je sprejel, zato se mu iskreno zahvaljujem," je dejal Suarez, ki je že znan po raznovrstnih incidentih.

Ivanović proti Urugvajcu ne bo sprožil nobenih civilnih postopkov, Suareza pa je že doletela denarna kazen s strani njegovega kluba.Koliko znaša kazen, uradno niso sporočili, nekateri mediji govorijo o odvzemu dveh tedenskih plač, kar znaša 240.000 funtov.

Nogometaš, katerega incident je sodnik tekme spregledal, je kazen že potrdil, klubu pa je predlagal, da naj bi znesek nakazali v dobrodelne namene, in sicer družinam 96 umrlih navijačev v tragediji leta 1989 na Hillsboroughu v Sheffieldu.

Trener Brandan Rodgers dodaja, da se zna zgoditi, da bo moral Urugvajec zaradi incidenta Liverpool celo zapustiti. Napadalca bo naknadno najbrž kaznovala tudi angleška nogometna zveza (FA), ki se je tudi že odzvala in ponudila pomoč pri obvladovanju svoje jeze.

Zaradi incidenta je direktor kluba Ian Ayre odpovedal pot na Bližnji vzhod in v Avstralijo, kjer naj bi se pogovarjal o podrobnostih poletne promocijske turneje.