Za razliko od preostanka sveta so v Urugvaju, kljub jasnim in nič kaj spornim televizijskim posnetkom, ki kažejo Suarezov z ničemer izzvani napad na nasprotnega igralca, prepričani, da je Suarez žrtev mednarodne zarote. Ne le Suarez, žrtev Fifine nenačelnosti je celoten urugvajski narod.

Zato niti ne preseneča, da so na letališče v Montevideu romale množice Urugvajcev, ki so hitele pozdravljati svojega največjega, po njihovem mnenju povsem po krivem obdolženega in prestrogo kaznovanega, nogometnega junaka.

Eden od navijačev, ki je na osrednjem letališču čakal Suareza, je v televizijsko kamero britanske časopisne hiše Guardian pojasnjeval, da je zaradi Fifine kazni jezen celoten Urugvaj, Urugvajci pa krivdo za medijski linč in po njihovem trdnem prepričanju krivično ter enostransko obravnavo Suareza pripisujejo predvsem gromozanskemu vplivu angleškega tiska in medijev, ki so objavili obremenilne posnetke obgrizene Chiellinijeve rame. Eden od urugvajskih navijačev ter privržencev Suareza pa je, kljub veliki smoli in krivični obravnavi, prepričan, da bo Urugvaj osvojil svetovno prvenstvo in da bodo navijači do zadnjega stali ob strani urugvajski selekciji.