V zadnjih dneh so angleški mediji že poročali, da Liverpool želi s Suarezom podpisati novo dolgoročno pogodbo, ponujali pa naj bi mu veliko povišico. Urugvajec očitno ni potreboval veliko časa za razmislek, saj je danes pristal na ponujene pogoje in klubu iz mesta Beatlov obljubil zvestobo še za nekaj let. Ni še znano, za koliko let sodelovanja sta se z novo pogodbo dogovorila Suarez in Liverpool, a šlo naj bi za daljše obdobje, poročajo angleški mediji.

»Navdušen sem, da sem z Liverpoolom podpisal novo pogodbo in s tem dolgoročno rešil vprašanje o svoji prihodnosti. V klubu je sedaj nekaj odličnih igralcev, moštvo pa raste in napreduje iz dneva v dan. Verjamem, da lahko tu dosežem svoje cilje in osvajam lovorike na najvišjem nivoju. Moj glavni cilj je, da nam pomagam do tega priti čim prej. Brez dvoma lahko rečem, da je na mojo odločitev o podaljšanju pogodbe odločilno vplivala velika podpora navijačev. Resnično sem ponosen na to, da lahko predstavljam klub, za katerega navijajo in za katerega dam vsakič vse od sebe. Z navijači imam posebno razmerje. Oni me imajo zelo radi, jaz pa jim naklonjenost tudi vračam. Za njih bom vedno storil vse, kar bo v moji moči, da jih bom osrečeval in da bomo skupaj dosegali uspehe,« je ob podpisu pogodbe dejal Suarez, ki je v novi sezoni v izjemni formi, saj je na 11 tekmah premier lige dosegel kar 17 zadetkov.

Nad podaljšanjem sodelovanja je bil navdušen tudi trener Liverpoola Brendan Rodgers: »To je fantastična novica za vse ljudi, ki so kakorkoli povezani s klubom, za igralce, lastnike in predvsem navijače.«