Čeprav Suarez v zadnjih letih, ko Liverpool nikakor ni uspel ujeti koraka z vodilnimi klubu v Angliji, nikdar ni kazal želje po odhodu iz kluba in je vselej poudarjal, da mu bo ostal zvest tudi v prihodnje, se je ob vse glasnejših govoricah, da se zanj zanima Real, njegovo mnenje vendarle nekoliko spremenilo.

Angleški mediji vsakodnevno poročajo, da se Real zelo želi poleti okrepiti z Garethom Baleom, poleg Tottenhamovega hitrega Valižana pa naj bi kraljevi klub vse pogosteje razmišljal tudi o Suarezu. Urugvajec ima v pogodbi klavzulo, ki mu omogoča, da Liverpool lahko zapusti, če je kdo zanj pripravljen plačati 40 milijonov funtov (približno 47 milijonov evrov) odškodnine, kar vsekakor ni znesek, ki si ga Real ne bi mogel privoščiti.

Zanimanje kraljevega kluba je Urugvajcu prijetno zapihalo na dušo in ni dolgo trajalo, da je priznal, da bi z veseljem prestopil k Realu. »Z Liverpoolom imam pogodbo še za prihodnja leta, a zelo težko bi rekel ne Realu, če bi res dobil takšno ponudbo. Govoril sem tudi z Brendanom Rodgersom (trenerjem Liverpoola, op. p.) in ve, česa si želim. Dobro razume položaj, v kakršnem sem. Ne le zame, za vse Urugvajce je velika čast, če ima kateri od naših nogometašev možnost zaigrati za Real,« je naklonjenost prestopu v kraljevi klub pokazal Suarez, ki ima pogodbo z Liverpoolom sklenjeno do leta 2017.

Njegov odhod iz Anglije se zdi precej verjeten, saj je urugvajski napadalec na Otoku v zadnjih letih vse manj priljubljen, za kar je z neprimernim obnašanjem večkrat poskrbel kar sam. Mnoge moti njegovo pretirano padanje v kazenskem prostoru, ko simulira prekršek za enajstmetrovko, veliko nasprotnikov pa si je pridobil tudi lani, ko je rasistično žalil Patrica Evraja, letos pa je ob koncu sezone prišel na naslovnice, ko je ugriznil Branislava Ivanovića, za kar je prejel kazen 10 tekem neigranja.

Glede na vse zgoraj omenjeno ni čudno, da je v angleškem tisku Suarez slišal marsikatero na svoj račun, kar ga seveda ne veseli preveč, meni celo, da je vse skupaj pretirano in neupravičeno: »Od malih nog sem trdo delal, da mi je uspelo v nogometnem svetu, sedaj pa me britanski tisk neupravičeno uničuje. Vse skupaj je šlo predaleč in priznam, da sem vsega tega že sit.«