Čile in Urugvaj sta se včeraj pomerila na sila pomembni tekmi v južnoameriških kvalifikacijah, saj sta bili obe reprezentanci pred tekmo v neugodnem položaju. Srečanje v čilski prestolnici so nato dobili domači z 2:0 in se prebili na četrto mesto, ki še neposredno vodi na svetovno prvenstvo, Urugvaj, aktualni južnoameriški prvak in tretji na zadnjem mundialu v JAR, pa je po porazu nazadoval na šesto mesto in ga v zadnjih petih krogih čaka še precej dela, če želi leta 2014 obiskati Brazilijo.

Čile je povedel že v 10. minuti, kar je v vrste gostov vneslo še nekaj dodatnega nemira in strahu pred neuspehom. Vse skupaj je pripomoglo tudi k temu, da se je v 34. minuti Suarez poslužil nešportne poteze, ko se je ob izvajanju udarca iz kota poskušal osvoboditi tesnega pokrivanja čilskega branilca Gonzala Jare. Ker ni uspel uiti nezaželeni družbi nasprotnika, ga je namerno s pestjo udaril v brado.

Podla poteza Suareza je ušla pogledom sodnikov, zato jo je sinoči na tekmi odnesel brez kazni, a glede na to, da se je kmalu po tekmi na spletu že pojavil posnetek njegovega udarca, je preiskavo sprožila Fifina disciplinska komisija, z vsemi žabami namazani Liverpoolov napadalec pa bi tako vendarle utegnil počivati na vsaj naslednji tekmi Urugvaja, ko bo ta junija gostoval pri Venezueli, neposrednem tekmecu za peto mesto.