Suarez je zaradi ugriza na tekmi proti Italiji na letošnjem mundialu prejel kar devet tekem prepovedi igranja za urugvajsko reprezentanco, poleg denarne kazni pa mu je Fifa za štiri mesece prepovedala tudi ukvarjanje s kakršnokoli nogometno dejavnostjo. Čeprav mu je Mednarodno športno razsodišče (Cas) kazen pred dobrim tednom dni nekoliko znižalo, se zna sedaj v podobni zagati znajti tudi njegov stanovski kolega Gianmario Comi.

Komaj 22-letni napadalec Milana, ki sicer kot posojen nogometaš igra za italijanskega drugoligaša Avellino, je na tekmi italijanskega pokala proti Bariju v roko ugriznil napadalca nasprotnega moštva Giuseppeja De Luco. Nogometaš Barija se je zaradi tega burno odzval in protestiral pri sodniku, ki pa je njegovo obnašanje označil za nesprejemljivo in mu pokazal rdeči karton.

»Ravnal sem povsem napačno, za kar se opravičujem klubu, soigralcem in navijačem, vendar pa nikoli nisem pričakoval, da me bo nekdo ugriznil. Že res, da je tudi nasilje del športa, vendar pa grizenja in pljuvanja ne bi smeli tolerirati. Škoda, ker nihče od sodnikov ni tega opazil,« je po tekmi dejal De Luca.

Da je bil večer za nogometaša še toliko bolj tragičen, je njegova ekipa po vodstvu z 1:0 na koncu morala priznati premoč nasprotniku, ki je slavil z 1:2.