Kakšni so vaši vtisi po gostovanju v Domžalah?

Lepi. Doživeli smo prisrčen sprejem. Na vsakem koraku sem začutil veliko spoštovanje. Pripravljalna tekma je bila točno tisto, kar smo si želeli za to obdobje. Prepričan sem, da je bila koristna tudi za Domžale, ki kvalifikacije za ligo Evropa začenjajo še 14 dni prej kot mi.

Slaviša Stojanović je prvič vodil Crveno zvezdo s klopi prav na stadionu in proti klubu, v katerem si je zgradil trenersko ime.

Nam je to v čast in veselje. Želim si, da bo tako uspešen, kot je bil v Domžalah, tudi v Crveni zvezdi.

Beograjski velikan je za trenerja izbral Slovenca.

Nismo. Stojanović je Srb, ki živi v Sloveniji. Ni pomembna nacionalnost, odločali smo se na temelju kakovosti, saj je imel zelo lepa priporočila, zdaj mu lahko zaželim le še veliko sreče in uspehov. Prioriteta je zgraditev stabilnega moštva, vselej pa bo pod bremenom uspeha.

Crvena zvezda se poleti pogosto pripravlja v Sloveniji.

Priprave v Sloveniji so zadetek v polno. Prihajamo zaradi ugodne klime in vrhunskih razmer za vadbo. Slovenija ima sloves organizirane, gostoljubne in urejene države, za nameček je njen nogomet izjemno napredoval.

Z vašo vrnitvijo na vodilno funkcijo v Crveno zvezdo vsi pričakujejo, da bo klub našel pravo pot do nekdanje slave.

Uporabil bom vse znanje, ki ga imam, da bo Crvena zvezda postala stabilen klub s kakovostno igralsko zasedbo. Predvsem želimo uveljaviti mlade igralce, da bodo lahko igrali v Evropi.

V zadnjih letih je bil nogometni vladar Srbije Partizan. Kako ga boste vrgli s prvega mesta?

Trudili se bomo po najboljših močeh. Upam, da nam bo to uspelo prav s Stojanovićem.

Tudi sedanji trener Domžal Stevan Mojsilović je tesno povezan s Crveno zvezdo, kjer je bil na začetku kariere pomočnik trenerja.

O njem vse najlepše. Je odličen trener in velik delavec. Njegov čas šele prihaja.