Stara dama ima le pet krogov pred koncem prvenstva pred drugouvrščenim Napolijem zajetnih 11 točk prednosti, medtem ko so Milančani že na začetku sezone zapravili vse možnosti, da bi se borili za naslov. Njihov zaostanek za italijanskim prvakom sedaj znaša ogromnih 18 točk.

Derbi italijanskih velikanov sicer ni ponudil s pretirano razburljivim nogometom. Trener Milančanov Massimilano Allegri tudi tokrat ni mogel računati na kaznovanega Maria Balotellija, namesto njega pa je ob boku Stephana El Shaarawyja in Robinha priložnost dobil Giampaolo Pazzini.

V prvem polčasu so bili več pri žogi Milanovi nogometaši, a praktično edina priložnost v prvem delu se je ponudila Juventusu. Andrea Pirlo je s prostega strela udaril proti nasprotnikovim vratom, žoga se je odbila od živega zidu in skoraj prelisičila vratarja Christiana Abbiatija, ki je s skrajnimi napori ubranil strel. Pri posredovanju se je Milanov čuvaj mreže tudi nesrečno poškodoval, zato ga je že v 15. minuti moral zamenjati Marco Amelia.

Prav Amelia je v 57. minuti po nesporazumu s soigralcem Ignazijem Abateom v kazenskem prostoru podrl Kwadawa Amamoaha in omogočil Arturu Vidalu, da je z najstrožje kazni dosegel edini zadetek na srečanju.

Rdeče-črni do konca srečanja niso uspeli nadoknaditi zaostanka, s čimer se je tudi prekinil njihov niz štirinajstih tekem brez poraza.

»Milan je Milan in vedno igra na zmago. Ni nam bilo lahko, saj bi se nam v primeru poraza Napoli približal, s čimer bi bili pod večjim pritiskom. Ne bi dejal, da smo z današnjo tekmo storili odločilni korak k ubranitvi naslova. Vsekakor pa je prava redkost, da imamo pred Milančani 18 točk prednosti. Je bila enajstmetrovka? Nedvomno,« je po tekmi povedal trener Juventusa Antonio Conte.

Milančani so sinoči še tretjič zapored ostali brez zmage, njihov strateg Allegri pa je vseeno prepričan, da lahko uspešno zaključijo sezono. »Med nami in Juventusom je 18 točk razlike. O ekipi, ki je sposobna v sezoni osvojiti 90 točk, ni kaj za povedati. Naše moštvo mora še napredovati, a v tem času razmišljamo le o osvojitvi tretjega mesta. Tudi to bo dober dosežek,« je ocenil Allegri.