Celje – Maribor (danes ob 14.15): Štajerski derbi je trenutek resnice za oba kluba, ki lahko razplete ali zaplete boj za naslov prvaka. Maribor je bliskovito zasedel vrh lestvice in s tem tekmecem poslal nedvoumno sporočilo, da je edini kandidat za naslov prvaka. Serijski slovenski prvaki imajo tako širok igralski kader, da je za tekmece največja uganka, na katere igralce se morajo pripraviti. Tako se je v sredo trener Olimpije Darko Karapetrović ujel v past, ki mu jo je nastavil Ante Šimundža in nato z menjavami nadziral tekmo. Celjani zaradi bolezni še lovijo tekmovalni ritem in bodo šele danes nastopili v popolni zasedbi, zato je njihov domet težko ocenjevati po uvodni spomladanski zmagi proti Krki. Vijoličasti bodo po dveh bolečih porazih jeseni v štajerskih derbijih maksimalno tekmovalni in racionalni, zato bodo v tekmo vložili natančno toliko, kot bo potrebno za uspeh. Celjani bodo razkrili, ali bodo Verbič, Vrhovec in druščina še naprej tako igrivi, všečni in učinkoviti, kot so bili jeseni. A v prvi polovici sezone niso bili pod pritiskom uspeha in pričakovanj. Naš nasvet: 2.

Olimpija – Rudar (danes ob 16. uri): Tekma ranjenih. Po zasluženem porazu z Mariborom se za Olimpijo začenjajo tekme resnice v boju za nastop v kvalifikacijah za ligo Evropa. Na potezi so igralci, še bolj pa strokovni trio Karapetrović-Radosavljević-Ačimović, ki bo svoje sposobnosti razkril s tem, kakšni bodo raven igre, uigranost, razvoj igralcev in pristop. V prvih dveh krogih je bila Olimpija pod ravnjo moštva, ki se je pripravljalo v mondeni Turčiji. Očitno poškodbe Šporarja, za katerega nimajo alternative v napadu, niso več naključne. Zaradi izključitve bo manjkal tudi Kapun. Velenjčani so si naivno privoščili spodrsljaj z zadnjeuvrščenimi Radomljani. Ker ne znajo igrati obrambno, se obeta zanimiva tekma za gledalce. Naš nasvet: 0.

Domžale – Krka (danes ob 17. uri): Jesenski prvaki so očitno podcenili zahtevnost gostovanj v Velenju in Zavrču. Z le eno točko so izgubili velika zaupanja pri navijačih in šefih v klubskih pisarnah. Krka, ki je tipična domača ekipa, je tekmec po meri, da zadržijo stik z vrhom lestvice, saj je uradni cilj kluba preboj v Evropo in ne naslov prvaka. Naš nasvet: 1.

Zavrč – Luka Koper (danes ob 18. uri): V Zavrču imajo novo tribuno, igralna površina pa je katastrofalna. Po zmagi nad jesenskimi prvaki Domžalami so dobili krila. Koprčane bolj kot prvenstvo zanima uspeh v pokalu, v katerem so se uvrstili v polfinale, za nameček bo finale na Bonifiki. Zmaga na primorskem derbiju v Novi Gorici je nakazala, da bi to utegnila biti polsezona največjega talenta Domna Črnigoja. Naš nasvet: 0.

Gorica – Kalcer Radomlje (jutri ob 15. uri): Derbi za obstanek, v katerem ne bo veliko lepega nogometa, ampak goli boj za točke. Pri Gorici nič novega. V začetni enajsterici je Slovencev le za vzorec, spomladi so še brez točke in ob nadaljevanju neuspehov bo popustila vnema prišlekom, ki so prišli kot posojeni igralci za pol sezone. Radomlje imajo trdno obrambo, na sredini je izkušeni Teinović, v napadu pa prodorni Đurković, ki je skupaj z Zorcem in Jurčevićem posojen iz Olimpije. Naš nasvet: 0.