Srbija je bila brez selektorja vse od zaključenih kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Braziliji. Takrat je s selektorskega mesta odstopil Siniša Mihajlović, kot vršilec dolžnosti pa ga je začasno nadomestil Ljubimko Drulović. Slednjega bo sedaj nadomestil 66-letni nogometni strokovnjak Dick Advocaat, ki je novico že potrdil nizozemskemu časniku Telegraf.

»Nisem želel delati kot klubski trener, prav tako pa sem zavrnil ponudbo južnoafriške reprezentance, saj mi je bila služba predaleč. Srbska nogometna zveza (FSS) je prevzela iniciativo, pogovorili smo se in sedaj se že lahko popolnoma osredotočimo na izziv Euro 2016,« je povedal Advocaat.

Novico je sicer za srbski B92 potrdil tudi predsednik FSS-ja Tomislav Karadžić. »Jutri ali pojutrišnjem bomo uradno potrdili imenovanje Dicka Advocaata za selektorja. Konec tedna pa bi ga utegnili še predstaviti javnosti.«

Advocaat je v pretekli sezoni vodil nizozemskega prvoligaša AZ Alkmaar in z njim v prvenstvu zasedel osmo mesto. V svoji bogati in uspešni klubski karieri pa je osvojil več kot 15 lovorik. Kot selektor je treniral reprezentanco Nizozemske, Belgije, Združenih arabskih Emiratov, Južne Koreje in Rusije.