Srbska reprezentanca po slabi predstavi v hrvaški prestolnici poka po šivih. Čeprav so pri Srbski nogometni zvezi (FSS) selektorja Sinišo Mihajlovića podprli, češ da se mora projekt Brazilija 2014 nadaljevati, srbski mediji trdijo, da je le še vprašanje časa, kdaj bo njihova reprezentanca dobila novega selektorja.

Tamkajšnji Sport tako trdi, da pri FSS komaj čakajo, da se Mihajlovića znebijo, odločitev o prekinitvi sodelovanja pa naj bi bila znana, ko bo opravljena natančna analiza njegovega dela in dosedanjega napredka v moštvu po koncu kvalifikacijskega ciklusa.

Ne mine sekunda, da nekdo ne omeni neuspeha proti Hrvatom

Čeprav Srbe že jutri čaka dvoboj s Škoti, pa poraz Srbi še vedno niso preboleli. Še več, Mihajlović po neuspehu še vedno ne želi dajati izjav. »Ne vem, kakšno vzdušje lahko pričakujemo v Novem Sadu, vemo le, da želimo zmagati ter razveseliti sebe in naše navijače. V tem trenutku je težko govoriti o prihodnosti, saj se moramo kljub nezavidljivem položaju na lestvici še naprej obnašati, kot da smo v igri za SP. Poraz je bil velik šok za vse v reprezentanci. Ne mine sekunda, da nekdo ne omeni neuspeha proti Hrvatom in položaja, v katerem smo se znašli,« je sedmi sili izdal igralec CSKA Zoran Tosić.

Kolarov napadel novinarja

Da je v taboru orlov zares napeto, priča tudi incident, ki se je zgodil pred začetkom nedeljske novinarske konference in ga je zanetil branilec Manchester Cityja Aleksandar Kolarov. Slednjemu ni bila po godu kritika v enem izmed srbskih časnikov, zato je napadel novinarja. »Sram naj te bo, ker ne pišeš strokovno, temveč le bedarije. Zakaj se delaš neumnega, vem, da si bil v Zagrebu in videl sem tvojo sliko v časopisu,« je robantil Kolarov.

Kasneje se je izkazalo, da je igralec nadrl napačnega novinarja, za kar se je tudi opravičil, vendar pa je bila njegova reakcija dober pokazatelj slabe atmosfere v garderobi.

Užaljeni Kuzmanović ne želi več igrati za reprezentanco

Za dodatno razburjenje in slabo voljo je sicer že v soboto poskrbel klubski soigralec našega Samirja Handanovića Zdravko Kuzmanović, ki je predčasno zapustil reprezentanco. Uradno je bil razlog za njegov odhod poškodba, neuradno pa naj bi vezist močno zameril Mihajloviću, ker ga proti Hrvatom ni uvrstil v ekipo.

»Bil je zelo jezen. Je prijazen fant, zato v ekipo ni želel vnašati negativnega vzdušja. Počakal je, da je bila tekma s Hrvaško končana, nato pa je Siniši sporočil, naj se ne igra več z njegovim ugledom. Kuzmanović ne želi več biti ponižan in zato noče igrati za reprezentanco, dokler jo bo vodil Mihajlović,“« je za srbski časnik Kurir dejal neimenovan vir.

Srbska reprezentanca ima po petih odigranih tekmah v skupini A osvojene le štiri točke in zaseda zanje skromno četrto mesto.