Poleg že omenjene kazni bosta morali obe nogometni zvezi plačati tudi denarno kazen v višini 100 tisoč evrov, prav tako pa bo Srbija naslednji dve domači tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2016 igrala pred praznimi tribunami. Pisno odločitev bo Uefa sporočila v roku petih dni, obe zvezi pa bosta imeli nato tri dni časa za pritožbo.

Na kazen se je že odzvala albanska stran, ki je že izrazila nezadovoljstvo z odločitvijo Uefe. Prepričani so namreč, da bi morali biti Srbi ostreje kaznovani. »Odločitev Uefe je nenavadna. Z vsemi zakonskimi sredstvi se bomo borili za tri točke. Naši argumenti so zelo močni,« je sporočil odvetnik Artan Heidari, ki zastopa albansko stran indodal, da bodo zahtevali tudi preiskavo zaradi rasističnega obnašanja gostiteljev na tekmi.

»Ne mislimo se ustaviti. Vložili bomo pritožbo in zahtevali naše pravice. Razočarani smo, Uefa ni ravnala pravično, tega si nismo zaslužili. Vendar pa je odločitev do neke mere pričakovana, saj smo glede na izjave sodnikov in delegata nekaj podobnega tudi pričakovali. Trenutna rešitev ne odgovarja nobeni strani in ni pravična,« je za albvanski Ora Sport še dejal Duka.

Spomnimo, tekma med Srbijo in Albanijo je bila prekinjena le nekaj minut pred iztekom prvega polčasa, ko je nad igrišče priletelo daljinsko vodeno plovilo, na katerem je bila izobešena zastava s simboli Velike Albanije. Sledilo je obračunavanja in pretepanja med igralci na zelenici, na igrišče pa so vdrli tudi navijači.