O formi, počutju in vzdušju.

Ker nisem igral in sem prišel zadnji, sem malo bolj spočit kot drugi. Pričakoval sem, da bom igral na Cipru, a nisem nič izgubil glede dveh izpuščenih treningov z reprezentanco, saj sem normalno vadil v klubu, zato nisem v minusu. Vzdušje je takšno kot vedno, kar lahko vidite po nasmejanih obrazih.

O tem, ali so boleče kritike navijačev na njegov račun.

Ker ne prebiram medijev, se s tem ne obremenjujem. Pravica navijačev je, da povedo svoje mnenje. Če bi se vsak obremenjeval s tem, bi že zdavnaj zaključili kariere. Če igraš dobro, te hvalijo, če slabo, te kritizirajo, vse je nekaj normalnega. Nisem v nobenem sporu z navijači, če pa so oni z menoj, lahko pridejo do mene in se bomo pomenili.

O tem, kaj mu pomenijo besede selektorja Katanca, ko ga je po tekmi z Litvi vzel v bran.

Takšna poteza vsakemu igralcu veliko pomeni, z njo pokaže, da stoji za ekipo in igralci, ki jih je izbral. Spoštujemo drug drugega.

O tem, da reprezentanca tokrat biva v središču Ljubljane.

Ker sem Ljubljančan, mi zelo ustreza, saj se počutim kot doma. To je pozitivna sprememba, saj so ljudje v Ljubljani lačni nogometa, kar so pokazali tudi z obiskom naših treningov.

O tem, koga najbolj spoštuje v angleški reprezentanci in s kom bo imel največ dela.

Verjetno kar z vsemi. Glede na zvezdniško zasedbo nima smisla izpostavljati posameznikov. Igro Angležev smo spoznali, ko smo se pripravljali na Švico in smo si ogledali posnetek njihove medsebojne tekme. Ne pričakujem večjih presenečenj, predvsem bo šlo za dirko v obe smeri. Temelj naše igre mora biti kompaktnost. Angleži so favoriti, a čar nogometa je v tem, da nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo. Upam, da bo Kampl nared.

O tem, kakšna se mu zdi Anglija v primerjavi s tisto s prijateljske tekme leta 2009 na Wembleyju in na SP 2010 v Južni Afriki.

Po imenih verjetno slabša, a to ne pomeni nič. Ne igrajo tako, kot vsi pričakujejo od njih, a so prvi v skupini. Skušali bomo izkoristiti izkušnje, ki smo jih nabrali na dosedanjih dveh tekmah, zato ne bo velikega pritiska. Sposobni smo zabiti gol Angležem in se z njimi enakovredno kosati. Točka bi bila velika kot Triglav.

O tem, da bo kapetan Boštjan Cesar z 81. tekmo postal rekorder po številu nastopov za Slovenijo.

Sploh nisem vedel, da bo postavil rekord. Že zdaj vse čestitke. Če mu bomo pripravili kaj posebnega, je treba vprašati sekretarja reprezentance Boštjana Gasserja.