Splitski klub je v sodelovanju s podjetjem Signum Croaticum na trg danes poslal nov klubski spominek, spominske kovance, imenovane »Hajdučki šoldi«, ki jih bodo navijači in turisti lahko v Splitu kupili v prodajalnah s spominki ali pa kar na posebnih avtomatih.

Vsak Hajdukov kovanec v premeru meri 31 milimetrov in tehta 21 gramov, narejen pa je iz zlitine bakra, cinka, niklja in platine. Gre za dva različna kovanca. Oba imata na eni strani Hajdukov grb, na drugi pa ima eden tri leopardove glave, ki so simbol Dalmacije, drugi pa nosi podobo stadiona Poljud.

Kovance bo možno kupiti v treh različnih paketih, katerih cene so 20, 30 ali 100 kun (2.6, 4 ali 13.2 evra). Hajduku bo v primeru vsake prodaje cenejših dveh varjant pripadlo 5 kun (0,66 evra), v primeru prodaje najdražjega paketa pa bo v blagajno »bilih« kapnilo 18 kun (2,4 evra).

Direktor Hadjukove službe za trženje Aljoša Bašič je na predstavitvi kovancev povedal, da so že prejeli naročila za 10 tisoč kovancev, dodal pa tudi, da že razmišljajo o izdelavi drugih kovancev: »Avtomate za prodajo kovancev nameravamo postaviti na vseh zelo obiskanih lokacijah, kot so splitsko letališče, splitska Riva ali pa denimo okolica stadiona Poljud. Razmišljamo pa tudi o širjenju ponudbe tega proizvoda, da bi izdelali kovance s podobami legendarnih igralcev kluba in morda z njimi obeležili tudi pomembne evropske tekme Haduka, z njimi pa bi prav gotovo pritegnili tudi pozornost zbirateljev.«