Kraljevi klub je na Santiagu Bernabeu gostil vodilno moštvo španskega prvenstva in mestnega tekmeca Atletico. Moštvo Diega Simeoneja je doživelo najvišji poraz v sezoni, saj je Real slavil z visokih 3:0. Čeprav so bili galaktiki precej boljše moštvo na igrišču in so nasprotnikova vrata oblegali večji del srečanja, pa so imeli pri doseganju zadetkov tudi nekoliko sreče.

Tako pri prvem zadetku Pepeja v 17. minuti kot pri zadnjem, ki ga je v 73. minuti dosegel Angel Di Maria, se je žoga odbila od domačega branilca (Emiliano Insúa, Miranda), spremenila smer in presenetila domačega čuvaja mreže Thibauta Courtoisa. Poleg Pepeja in Di Marie se je med strelce vpisal še 20-letni mladenič Jese Rodriguez, ki je v 57. minuti dosegel že svoj sedmi zadetek v letošnji sezoni.

»Rezultat je zelo dober kot tudi predstava moštva, a moramo ostati previdni, saj smo odigrali šele prvi polčas. Enako predstavo moramo ponoviti tudi naslednji teden. Atletico bo storil vse, kar je v njegovi moči, da se pobere. Gre za močno in agresivno ekipo, zato se moramo dobro pripraviti,« je po tekmi posvaril trener Reala Carlo Ancelotti.

Klub visokemu porazu pa puške v koruzo še ni vrgel strateg Atletica Simeone. »Je preobrat možen? Še vedno je treba odigrati 90 minut. Nasprotnik je igral zelo dobro, za kar mu gre čestitati. Z njimi se nismo mogli kosati.«

Ekipi se bosta znova srečali 11. februarja, Atletico pa na tekmi ne bo mogel računati na svojega najboljšega strelca Diego Costo, ki zaradi kartonov ne bo smel nastopiti.

Barcelona zmagala, a ne navdušila

Prednost domačega igrišča so uspešno izkoristili tudi nogometaši Barcelone. Ti so zmagali z 2:0 in imajo dobre možnosti, da po sezoni 2011/2012 ponovno zaigrajo v finalu kraljevega pokala.

Znova je brez zadetka ostal prvi zvezdnik Kataloncev Lionel Messi. Argentinec tako kot na zadnji tekmi proti Valencii s svojo predstavo ni navdušil. Domači so se tako rešili z goloma Sergia Busquetsa v 44. minuti in avtogolom vratarja Eñauta Zubikaraia v 60.

Da španski prvaki znova niso imeli svojega dne, priča tudi podatek, da so imeli cel drugi polčas na igrišču igralca več, saj je bil v prvem delu izključen gostujoči branilec Iñigo Martínez.

»Dvomljivci naj na tekme ne prihajajo«

Varovanci Gerarda Martina so na račun slabih predstav v zadnjem času deležni ostrih kritik tako s strani navijačev kot tudi katalonskih medijev, kar je po tekmi močno zmotilo branilca Danija Alvesa. »Ljudje tukaj so lahko zelo pesimistični. Niso navijači Barcelone, kot trdijo. Če dvomijo v našo ekipo, je najbolje, da na tekme ne prihajajo.«

V precej zmernejšem tonu navzlic slabemu nastopu svojih igralcev pa je spregovoril Martino. »Če sam ne bom podprl Barcelone, kdo jo bo? Le zakaj bi izgubil zaupanje v moštvo zaradi slabih 45 minut igre? Tudi temeljita analiza predstave proti Valencii ne bi spremenila veliko. Verjamem, da imamo s tem, ko doma nismo prejeli zadetka, boljše možnosti za nastop v finalu pokala,« je sklenil Argentinec.