Trije goli v mreži zagotovo niso najboljša popotnica za vratarja, ki je k španskim prvakom prišel kot najdražji vratar v zgodovini španske lige. Nenadejan poraz kot tudi neuspešen debi Škofjeločana pa ni ostal neopazen v španskih medijih.

Kar nekaj pozornosti so nastopu Oblaka namenili v španskem športnem dnevniku As, kjer so zapisali: »Logično je, da je Diego Simeone želel v akciji videti moža, ki je v klub prišel za prvega vratarja, njegove predstave na treningih pa so bile deležne številnih pohval. A resnica je, da vratarju ni bila narejena usluga. Prvi trije streli na njegova vrata so končali v mreži. Ne po njegovi krivdi, a vseeno je to začetek, zaradi katerega bo pod drobnogledom navijačev navajenih čudežnih posredovanj Thibauta Courtoisa,« danes poročajo pri Asu, obenem pa ne pozabijo omeniti, da je vratarja tokrat na cedilu pustila zlasti obramba.

Nastop Oblaka so komentirali tudi pri najbolj branem španskem športnem časniku Marci, naslov članka pa naslovili »Oblak ni Moya«. Drugi vratar Atletica se namreč lahko pohvali s precej boljšo statistiko, saj je do sedaj na petih tekmah prejel zgolj tri zadetke. »Oblak o takšnem debiju na golu zagotovo ni sanjal. Obramba ni bila uspešna, vratar pa bi lahko bolje posredoval,« so med drugim prepričani pri Marci.

Med slabše ocenjenimi igralci svojega moštva je bil 21-letnik tudi po mnenju nogometnega portala goal.com. »Ni imel ravno najboljšega večera. Verjetno bi lahko bolje posredoval pri vseh treh zadetkih. Pri igri ena na ena je napadalcem dovolil, da so si sami priborili prostor za strel.«

Trener španskih prvakov Diego Simeone po tekmi predstave slovenskega vratarja ni posebej izpostavljal, namesto slabega nastopa svojih varovancev v obrambi pa je raje govoril o zamujenih priložnostih v napadu. »Zame osebno, je ekipa v napadu dobro odigrala. V prvem polčasu bi lahko kar nekajkrat dosegli zadetek, a je nasprotnik izjemno dobro izkoristil svoje priložnosti. Olympiakos je bi v napadu zelo učinkovit, mi, takrat ko je najbolj štelo, pač ne.«