Eden ključnih členov urugvajske nogometne reprezentance je uspešno prestal operacijo poškodovanega kolena. Iz Montevidea so sporočili, da je bil poseg na meniskusu levega kolena uspešen, Suarez pa bo morda celo nared za nastop na bližnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji.

Urugvajska nogometna zveza (AUF) je sporočila, da je poseg opravil Luis Francescoli, brat nekdanjega nogometnega zvezdnika te države Enza Francescolija.

»Po prvih poročilih, ki smo jih prejeli, ostajamo optimistični in verjamemo, da bo Luis lahko odšel na svetovno prvenstvo. Med treningom je imel težave, zato smo se odločili opraviti magnetno resonanco. Kolikor vem, se še odločajo, ali bo šel na operacijo. A obstaja resna možnost, da se bo zgodilo prav to. Več ne smem izdati,« je še perd operacijo sporočil tajnik urugvajske izbrane vrste Roberto Pastoriza.

Počitek po takšnem posegu običajno traja najmanj dva tedna, tako da bo moral Suarez izpustiti prijateljski tekmi s Severno Irsko in Slovenijo 30. maja in 4. junija. Iz zveze pa so sporočili, da upajo na čim hitrejše okrevanje in niso izključili možnosti nastopa na svetovnem prvenstvu. Prvo tekmo v Braziliji bo Urugvaj igral 14. junija proti Kostariki, v njegovi skupini sta še Italija in Anglija.