Koliko ste bili pred tekmo obremenjeni z rekordom?

Pošteno moram priznati, da je bil rekord v mojih mislih, zato so bili občutki malo drugačni kot pred prejšnjimi tekmami. A obenem me je to še bolj gnalo, da smo ob pomoči soigralcev vzdržali nalet evropskega Maribora, kateremu iskreno čestitam za preboj v ligo prvakov. Mi smo izkoristili ponujeno priložnost in se lahko malo poveselimo.

Ali ste med tekmo vedeli, kdaj je prišla minuta, ko ste podrli prejšnji rekord?

Ne. V drugem polčasu sem se skušal zbrati, zato na semafor sploh nisem gledal. Dojel sem, ko so fantje s klopi začeli kričati in mi čestitati. A ni bilo časa za razmišljanje, saj smo že minuto po postavitvi rekorda dosegli drugi gol.

Kaj vam je ostalo v spomin na rekord?

Žoga, s katero smo odigrali tekmo, je že v mojem avtomobilu. Prihodnji teden bom soigralce prosil, da se mi nanjo še podpišejo. Imajo celo več zaslug za rekord kot jaz, saj so na prvih šestih tekmah opravili vrhunsko delo in dejansko nisem imel resnih posredovanj. Šele proti Mariboru sem imel malo več dela.

Ob zmagi z 2:0 ste bili junak tekme. V odločilnih trenutkih ste po hitrem vodstvu z 1:0 s štirimi spektakularnimi obrambami ob strelih Tavaresa, Ibraimija, Boharja in Mendyja preprečili izenačenje.

Pohvale godijo. Nikoli se nočem izpostavljati. Na igrišču nas je enajst. Enake zasluge in pohvale gredo fantom pred menoj na igrišču, ki so odigrali izjemno tekmo točno tako, kot je bil taktični dogovor pred tekmo.

Katera je čarobna formula, da ste postali vrhunski vratar za podiranje rekordov.

Končno se mi je začelo obrestovati vse, kar sem v minulih sezonah delal s trenerjem vratarjev Filipom Filipovskim in zdaj z Janezom Strajnarjem. Zelo si želim uspeti. Napake, ki sem jih delal v preteklosti, so me naredile še močnejšega, saj sem se iz njih učil.

Je naslednji cilj ostati nepremagan 1000 minut?

Bomo videli. Pustimo se presenetiti. Čim dlje bomo skušali mrežo ohraniti nedotaknjeno. Čakajo nas neugodni tekmeci, prvi že v naslednjem krogu, lokalni derbi z Radomljami.

Domžale so letos predvsem drugačno moštvo kot lani. V čem je skrivnost preporoda.

Smo malo bolj zreli. V lanski sezoni smo se marsikaj naučili. Zdaj ne poletimo po dveh, treh zmagah in ostajamo skromni. Naša filozofija je, da ne prejmemo gola in izkoristimo vsako napako tekmeca. Upam, da se še nismo ustavili. Odigrali smo šele sedem tekem. Trenutno gre odlično, a v športu se lahko hitro obrne. Ko bomo prejeli prvi gol, doživeli prvi poraz, se bo pokazalo, kakšna ekipa smo dejansko, koliko smo dozoreli. Ne moremo živeti v iluziji, da ne bomo prejeli gola.

S sanjsko serijo sedmih zmag ste se znašli v vlogi favorita za naslov prvaka.

Ne. Vemo, kaj pomeni Maribor. Na dolgi rok se ne moremo primerjati z zasedbo, ki jo ima Maribor. Ostajamo skromni. Če se bo ponudila priložnost, jo bomo zgrabili. Smo športniki, ki delamo in živimo za zmage ter osvajanje lovorik. Zakaj ne bi premikali mejnikov, čeprav smo v primerjavi z Mariborom še malce premajhni. Osnovi cilj je uvrstitev v Evropo. Za to imamo dovolj kakovostno zasedbo.

Z zmagami so se vrnili tudi gledalci, saj jih je bilo na tribunah celo več kot v šampionskih časih, ko so bile Domžale dvakrat zapored prvak.

Hvala vsem, ki so prišli in naredili lepo kuliso. Ko smo zabili gol, so mi šle kocine pokonci. To se v Domžalah ni zgodilo velikokrat.