Ti so prav zaradi načrtovanega srečanja s Slovenci iz Buenos Airesa na La Bombonerito prišli malce prej kot običajno. Pričakalo jih je več kot sto ljudi, mladi nogometaši, potomci slovenskih izseljencev, ki so pred tem igrali med seboj na sosednjem igrišču, pa so navdušeni podarili simbolična darilca članom slovenske odprave.

"Res je bil lep sprejem. Še vedno smo v šoku, da je tu toliko Slovencev. Pošteno bomo vadili tudi zanje. Ta njihova spodbuda vsekakor pomaga, tudi na tekmi nas bodo bodrili, zato se moramo res maksimalno pripraviti za ti dve tekmi z Urugvajem in Argentino (5. in 7. junija; op. a.), na katerih si želimo dober razplet," je bil navdušen Milivoje Novaković.

Novaković še počival, a je z mislimi že pri Urugvaju

Ta je dopoldanski prosti čas izkoristil predvsem za spanec, saj je še vedno čutil posledice menjave časovnih pasov. Šele v petek se je namreč iz Japonske pridružil soigralcem. Skupaj z njimi pa si je kljub utrujenosti vendarle pogledal tudi zmago Urugvaja na prijateljskem obračunu s Severno Irsko.

"Cela ekipa je gledala tekmo, kar je bilo lepo in pozitivno. Urugvaj je dobra ekipa, ampak moramo le uživati v tem dvoboju. Vemo, kakšen tekmec nas čaka. Moramo se osredotočiti predvsem na nas. Moramo biti pravi kolektiv, pokazati to, kar smo že na prejšnjih tekmah. Seveda pa bomo šli po zmago," napoveduje Novaković.

Janža ve, kje so Urugvajci najmočnejši

Nad sprejemom je bil navdušen tudi Erik Janža, prav tako pa videl, na kaj bodo morali s soigralci najbolj paziti v Montevideu. "Videli smo zmago Urugvaja in malo preučili njihovo igro. Imajo zelo čvrsto ekipo, dober napad, močni so po bokih. To je zelo kakovostna ekipa v vseh segmentih igre," pravi Janža, ki ga kot bočnega branilca torej čaka precej dela, če bo dobil priložnost.

Katanec že pozna postavo za Urugvaj?

Na treningih Katanec počasi sestavlja kader, ki se bo zoperstavil Urugvaju. Selektor je imel spet na voljo vse fante, tudi Jana Oblaka, ki je zaradi manjših težav izpustil petkov večerni trening, in Josipa Iličića, ki je zaradi bolečin v mišici predčasno končal petkovo vadbo.

Vse bolj verjetna začetna postava je Mišo Brečko, Branko Ilić, Boštjan Cesar in Bojan Jokić v obrambi, Jasmin Kurtić, Dalibor Stevanović, Andraž Kirm, Nejc Pečnik, Josip Iličić v zvezni vrsti ter Milivoje Novaković v napadu. V vratih pa bo ali Jan Oblak ali Samir Handanović, Katanec je že pred časom namreč napovedal, da bosta dobila priložnost vsak na eni tekmi.