Atletico je v nedeljo na gostovanju pri Getafeju slavil z 2:0 in tako ohranil položaj vodilnega v prvenstvu. Za uspeh je imel kar nekaj zaslug prav gotovo tudi pomočnik trenerja Diega Simeoneja German Burgos, ki so ga kamere ujele, kako si tekmo ogleduje kar s pomočjo Googlovih očal. Štiriinštiridesetletnik je tako bržčas postal prvi trener v španskem nogometu, ki si je med tekmo pomagal z v očala integriranim računalnikom.

Pobudo za uporabo očal so sicer podali pri Španski nogometni ligi (LFP), Argentinec pa je bil edini, ki je bil pripravljen preizkusiti noviteto. »Očala so sijajna in izjemno koristna za trenerje. To je prihodnost nogometa,« je španskemu športnemu časniku As izdal Burgos.

Atleticov pomočnik je sicer med srečanjem s tekmecem iz predmestja Madrida na svoja očala vsakih 30 sekund prejemal kopico koristnih statističnih podatkov. Vse od števila strelov proti golu, posesti žoge, števila točnih in netočnih podaj do dobljenih ter izgubljenih dvobojev.

Čeprav bi naprava Atleticu še kako prav prišla tudi v polfinalu lige prvakov proti Chelseaju, pa se bo moral Burgos prihodnji teden znajti na drugačen način, saj Evropska nogometna zveza (Uefa) uporabo takšnih naprav še ne dovoljuje.