Čeprav je predsednik Interja Massimo Moratti v sredo sporočil, da je sprejel ponudbo Galatasaraya v višini 10 milijonov evrov, se je potem očitno zataknilo pri pogajanjih glede višine igralčeve pogodbe, saj do prestopa še ni prišlo, tudi po besedah Sneijderja in njegovega agenta Soerena Lerbyja pa ni še povsem nič dogovorjenega.

“Miren sem in nisem ravno blizu sprejetja kakšne odločitve. Do konca prestopnega roka sta še dva tedna, pazljivo bom pretehtal vse opcije in se nato odločil za najboljšo. Pred ponedeljkom pa zagotovo še ne bom ničesar vedel ali potrdil,“ pa je dejal Sneijder, ki je verjetno zelo željan vrnitve na igrišča.

Angleški mediji pa so danes z Nizozemcem povezali nov klub, saj naj bi bil za njegove usluge zainteresiran Liverpool, ki išče okrepitve v vezni vrsti, saj se poletna okrepitev na posojo, Nuri Sahin, ni izkazal in se je že vrnil v Madrid, od tam pa nazaj k svojemu nekdanjemu klubu Borussii v Dortmund. V plus jim šteje tudi dejstvo, da bi Sneijder precej raje kariero nadaljeval pri angleškem velikanu kot pa v Turčiji.

Angleži so Interju za Nizozemca ponudili enako odškodnino kot Galatasaray, torej 10 milijonov evrov.