Zdravniki so se kar pet ur trudili z reanimacijo navijača iz Zemuna, a je slednji zaradi izgube krvi umrl. Na konzulatu so napad označili kot teroristični akt in zanj okrivili tudi trenerja Galatasarayja. "Potem, ko je trener rekel, da so srbski navijači teroristi, ki so prišli v Carigrad, da terorizirajo Turke, pravim, da je tudi on terorist in stojim za tem," je dejal konzul. Ta je dodal, da je bila to tekma z visokim tveganjem in ocenil, da je bila organizacija tekme zelo slaba.

Do tragičnega dogodka je prišlo pred dvorano, kjer so turški navijači napadli okrog 400 navijačev beograjskega kluba. Ti niso mogli v dvorano, ker je organizator prekršil dogovor med kluboma in jim onemogočil, da kupijo vstopnice. Med navijaškima skupinama se je vnel spopad, ki je bil usoden za enega od Srbov. Turki so z izzivanjem nadaljevali tudi med tekmo in večkrat skandirali: "Kosovo, Kosovo."

V Carigradu sta se sinoči pomerili košarkarski moštvi Galatasarayja in Crvene zvezde. Po dveh podaljških so bili s 110:103 boljši Turki.