"Že več let, ko se skozi Walton Hall Park vozim na domače tekme, razmišljam, kako bi bila to idealna lokacija za nov stadion, ker se nahaja zgolj minuto stran od nam ljubega Goodisona. O možnosti novega stadiona smo razmišljali že zelo dolgo. Novica pa je še bolj razburljiva, ker bo stadion v istem delu mesta kot doslej," je povedal predsednik Evertona Bill Kenwright.

Modri svoje domače tekme na Goodison Parku igrajo že od leta 1892. Stadion sprejme 40.000 gledalcev, s čimer v klubu niso zadovoljni, saj ne zaslužijo dovolj denarja od prodaje vstopnic.

"Kot vsi navijači Evertona, obožujem Goodison Park, ampak možnost gradnje novega stadiona v neposredni bližini moramo izkoristiti," je še povedal 69-letni predsednik kluba.

Župan Liverpoola Joe Anderson je povedal, da bo nov stadion pospeševalec v načrtu obnove severnega dela mesta, v katerem načrtujejo nova delovna mesta in od katerega si obetajo gospodarsko korist. "To bo zgolj začetek pozitivnih sprememb v tem delu mesta," je izjavil Anderson.

Iz kluba so še sporočili, da bodo s partnerji v roku leta dni izpolnili vso potrebno dokumentacijo za izgradnjo novega stadiona.

Liverpool čaka na odobritev povečave Anfielda

Mestni tekmec Evertona Liverpool pa načrtuje rušenje stadiona Anfield. Želi si namreč povečati kapaciteto stadiona. Anfield trenutno sprejme 45.000 gledalcev, v prihodnosti pa si želi, da bi tekme na stadionu lahko v živo spremljalo 58.000 gledalcev. Ta investicija, ki naj bi bila vredna 150 milijonov funtov, še čaka na odobritev mestnega sveta.