Mariborčani so si priigrali polfinale pokala, kljub temu, da so današnjo tekmo pred domačimi gledalci izgubili. Zanimiv in priložnosti poln prvi polčas se ni nadaljeval v drugem delu, edini gol je tako padel že na samem začetku dvoboja.

Olimpija je hitro začela ofenzivo proti Mariboru in povedla že v 5. minuti. V zračnem dvoboju Andraža Šporarja in Aleksandra Rajčevića pred kazenskim prostorom domačih je žogo prejel Filip Valenčič. Pred mariborskim golom so bili štirje domači branilci, a je Valenčič z lepim strelom na desno vratnico Jasmina Handanovića ugnal mariborskega čuvaja mreže. V 13. minuti so bili nevarni Mariborčani, ko sta ljubljansko obrambo preigrala Marcos Tavares in Goran Cvijanović, a je slednji le nastreljal Arisa Zarifovića, žoga pa je končala v kotu za Maribor.

V 18. minuti je ljubljansko obrambo preigral Dejan Mezga, pred vrati se je sam znašel Robert Berić, a je Aleksander Šeliga z lepo obrambo obdržal gostujočo mrežo nedotaknjeno. V 21. minuti so imeli Mariborčani dve lepi priložnosti, a so bili neučinkoviti. Po prvi menjavi na ljubljanski strani so v 38. minuti gostje spet pritisnili na plin, a je bil Handanović v gneči pred svojimi vrati na pravem mestu. V 45. minuti je bil znova nevaren strelec prvega ljubljanskega gola Valenčič, ki je le za nekaj centimetrov zgrešil domača vrata.

V drugem polčasu pobuda vijolic

Po premoru ob polčasu so tekmo bolje nadaljevali domači. Prva priložnost je sledila že v 48. minuti, ko je Dejan Mezga lepo našel Berića, v sredini je utekel nepokriti Tavares, vendar pa je Berić s strelom poskusil sam, a nastreljal le stransko mrežo ljubljanskih vrat. V 51. minuti je s kakšnih 20 metrov poskusil Cvijanović, a je žoga letela preko vrat Šelige. Slednji je ubranil tudi poskus Mariborčanov v 59. minuti.

V nadaljevanju tekma ni postregla z atraktivnim nogometom. V 86. minuti je sledila osamljena priložnost za goste, Valenčič si je z desne strani priboril položaj za udarec, a je uspešno posredoval Handanovića. Tudi zamenjave v kadru niso spremenile poteka srečanja, ki so ga sicer dobili gostje, a so si napredovanje s skupnim izidom 3:2 priigrali domači.

Žreb polfinalnih parov, kjer so poleg Maribora še ekipe Triglava, Aluminija in Celja, bo v petek v Ljubljani.