"Pot je bila zelo dolga. Toda potovali smo ponoči, tako da smo lahko vsaj malo spali. Mogoče je malo moteča peturna časovna razlika, ampak se je treba nanjo čim prej privaditi. Najprej se moramo spočiti, potem pa pripraviti na nadaljnje delo," je takoj po pristanku na obrobju s soncem obsijanega, a kar svežega 13-milijonskega argentinskega glavnega mesta povedal bočni branilec slovenske vrste Bojan Jokić.

Poudarek na gradnji igre in ne fizični pripravi

Ta dodaja, da so vsi igralci, ki so oziroma še bodo prišli (Milivoje Novaković se bo reprezentanci pridružil v naslednjih dneh), dobro pripravljeni, tako da bo poudarek pri delu na treningih na drugih področjih, ne na fizični pripravi.

"Fantje smo ob koncu sezone dobro pripravljeni. Selektor bo povedal, kaj bomo delali in česa ne, ampak poudarek bo vsekakor na gradnji igre, ker sta ti dve tekmi zelo pomembni, a hkrati le priprava na septembrski začetek kvalifikacijskega cikla za evropsko prvenstvo 2016," meni nogometaš Villarreala.

Zvezdnikov se ne bojijo

Ta je imel že doslej precej priložnosti spoznati in igrati proti adutom obeh vrst, s katerima se bo Slovenija pomerila 5. junija v Montevideu (ob 1.30 po slovenskem času) in 7. junija v La Plati (ob 21.30). Ga je koga, ob vseh napadalnih zvezdnikih v vrstah Urugvaja in Argentine, posebej strah?

"Obe reprezentanci sta izjemno ugledni. Strah nas ni, saj smo že igrali proti igralcem takšnega kova, kot jih imata Argentina in Urugvaj. Poskusili se bomo čim bolje odrezati, ne predamo se nikoli. Tekma se začne z 0:0. Res je, da imajo prednost, ker igrajo doma, gredo na SP in imajo tako dodatne cilje. Ampak mislim, da imamo tudi mi dobro ekipo. Težko napovem, kaj bo, bomo videli na tekmah," je še povedal Jokić.

Na obeh razprodanih tekmah bo tudi kar nekaj slovenskih navijačev

Slovensko vrsto sicer v petek čakata predvidoma dva treninga, eden dopoldne po slovenskem času, eden pa popoldne, konec tedna pa bo ob treningih namenjen tudi druženju s številčno slovensko skupnostjo v Buenos Airesu.

Ta je napovedala tudi kar močno podporo s tribun tako na stadionu Centenario v Montevideu (kapaciteta približno 65.000) kot na stadionu Estudiantesa v La Plati (53.000). Obe tekmi sta že razprodani, poročajo mediji, od 2000 do 3000 bo tudi slovenskih privržencev.