Med dvojico se je po trditvah številnih španskih športnih medijev zaiskrilo po nenadejanem nedeljskem prvenstvenem porazu Barcelone proti Real Sociedadu (0:1), ki so si ga Messi in še nekateri drugi zvezdniki moštva zaradi kasnejše vrnitve v klub ogledali zgolj s klopi. »Po tekmi je Messi spregovoril s psihologom in Enriquejevim najbližjim zaupnikom Joaqinom Valdesom. Po vroči debati je Messi celotno pot domov molčal,« o zakulisnem dogajanju po tekmi poroča Mundo Deportivo.

Spora pa tu še zdaleč ni bilo konec in se je prevesil tudi v naslednji dan, ko se Messi, domnevno zaradi prebavnih težav, ni udeležil treninga. Argentinca bi zaradi tega kaj kmalu doletela kazen, a so, tako trdijo pri katalonskem Sportu, posredovali najizkušenejši igralci Xavi Hernanez, Andres Iniesta in Sergio Busquets ter svojega trenerja odvrnili od takšnega ravnanja, saj bi se s tem odnosi v klubu zgolj še dodatno zaostrili.

Messijev ultimat klubu

Čeprav si vodstvo kluba na vso moč prizadeva umiriti strasti med dvojico, pa je po mnenju španskega športnega dnevnika As zgladitev spora bržkone nemogoča. »Tako kot številni njegovi soigralci tudi Messi ne deli mnenja s trenerjem, kako bi morala Barca igrati. Sedaj se mu je odločil zoperstaviti. Messi je vodstvu kluba bolj ali manj dal jasno vedeti, da če ne bo odšel trener, bo klub zapustil on. Če bo do tega zares prišlo in bo moral predsednik Josep Bartomeu odločati med najboljšim igralcem na svetu in močno kritiziranim trenerjem, ni dvoma, kako bo postopal,« so prepričani pri Asu.

Chelsea stopil v stik z Messijevim očetom?

Spor med trenerjem in prvim zvezdnikom kluba pa je tudi že sprožil govorice o Messijevem odhodu s Camp Noua. Pri radiu RAC 1 so tako že postregli z informacijo, da je v stik z očetom 27-letnega igralca stopil Chelsea, ki budno spremlja dogajanje v katalonskem klubu in je tudi pripravljen plačati 250 milijonov evrov, kolikor znaša odkupna klavzula za nogometaša.

Ancelotti: Vse ekipe se v določenem delu sezone soočajo s težavami

Ob tem velja dodati, da se komentiranju trenutnega dogajanja v slačilnici Barcelone ni uspel izogniti nit trener Reala Carlo Ancelotti, ki pa pred pokalnim srečanjem proti mestnemu tekmecu Atleticu, temu razumljivo ni želel nameniti prevelike pozornosti. »Sam sem osredotočen na svojo ekipo in naše težave, na dogajanje v Barceloni se ne oziram. Vse ekipe se v določenem delu sezone soočajo s težavami. Stanja v slačilnici Barcelone ne poznam. Luis Enrique je najboljša oseba za odločanje v klubu, zato verjamem, da je vsaka njegova poteza dobro premišljena.«