Nekaj več kot 8,6 milijonov ljudi je z glasovanjem določilo, da je idealna enajsterica postavljena v sistemu 4-3-3, za katerega se je odločilo 37 odstotkov glasovalcev.

V vratih najboljše zasedbe prejšnjega leta je po izboru ljubiteljev nogometa nemška hobotnica Manuel Neuer, vratar Bayerna in nemške reprezentance, s katero je postal svetovni prvak, je pa tudi finalist izbora za zlato žogo. Pred njim obrambno vrsto tvorijo Sergio Ramos (Real Madrid/Španija), Philipp Lahm (Bayern/Nemčija), David Alaba (Bayern/Avstrija) in Diego Godin (Atletico Madrid/Urugvaj). Na sredini igrišča so v zadnjem letu najbolj navdušili Arjen Robben (Bayern/Nizozemska), Angel di Maria (Real Madrid in Manchester United/Argentina) in Toni Kroos (Bayern in Real Madrid/Nemčija), napadalni trio pa dokaj pričakovano tvorijo Zlatan Ibrahimović (PSG/Švedska), Lionel Messi (Barcelona/Argentina) in Cristiano Ronaldo (Real Madrid//Portugalska).

Največ glasov od vseh je prejel Ronaldo – 623.046. Portugalec je že osmič zapored v idealni enajsterici, skupno pa devetič. Messi je vanjo izbran šestič, prvič pa so mesto v zasedbi leta dobili Kroos, Di Maria in Godin.