Združenje trenerjev je Fergusona pred odhodom v pokoj nagradilo s priznanjem za trenerja leta v Angliji, kar je za legendarnega Škota četrta nagrada te vrste. Pred tem je bil za najboljšega proglašen že v letih 1998, 2008 in 2011, s štirimi nazivi trenerja leta pa se lahko ponaša le on.

Škotu so nagrado izročili na včerajšnji gala prireditvi, kjer je ganjeni Ferguson spregovoril tudi o svojih zadnjih tekmah proti Swanseaju in West Bromwichu.

»V pokoj odhajam prevzet zaradi vsega dogajanja okoli mene. Klub se je zares potrudil na zadnji domači tekmi proti Swanseaju, bilo je fantastično. Rad bi se zahvalil tudi West Bromwichu, ki je v zadnjem krogu prav tako stvari speljal odlično. Moram reči, da sem kar vesel, da je sedaj vsega konec, saj je bilo kar naporno,« je dejal Ferguson, ki se je nato pošalil na račun svoje zadnje tekme, ko je United remiziral s 5:5: »To nagrado bi moral dobiti Steve Clarke (trener WBA), saj si jo zasluži vsak, ki mu uspe proti Untiedu doseči pet golov. To je bila prava tekma za slovo, pet golov na vsaki strani, zagotovo si jo bo vsak zapomnil.«