Trener PSG-ja Carlo Ancelloti je Beckhama za sinočnji večer postavil za kapetana ekipe, in Beckham je dobro odigral svojo vlogo pri zmagi novih francoskih prvakov s 3:1 proti Brestu. Toda v 82. minuti se je legendarni nogometaš očitno dobro zavedel, da potekajo zadnje minute njegovega starega življenja, in prevzela so ga čustva.

Na skoraj polnem stadionu Parc des Princes, ki sicer sprejme okoli 45 tisoč gledalcev, so poslavljajočemu se nogometašu stoje ploskali, Beckham je objel soigralce in nasprotnike, nato pa ga je zamenjal Ezequiel Lavezzi.

Na tekmi so bili tudi Beckhamovi sorodniki in prijatelji, vključno z ženo Victorio in njunimi štirimi otroki, Brooklynom, Romeom, Cruzom in Harper. Na tribuni je bil tudi nekdanji francoski predsednik Nicolas Sarkozy.

»Ne bi moglo biti bolje«

»Rad bi se zahvalil vsem v Parizu – soigralcem, osebju, navijačem,« je po koncu tekme povedal David Beckham. »Zelo posebno je bilo tukaj zaključiti kariero. Ne bi moglo biti bolje.«

»Čutim, da je pravi čas, da se upokojim. Menim, da sem v karieri dosegel že vse, kar sem lahko. Hotel sem oditi kot prvak. Kariero sem zaključil pri ekipi, ki me je obravnavala, kot da sem tukaj že deset let. Po 22 letih igranja nogometa si bom zdaj vzel čas za uživanje z družino,« je še napovedal Beckham.

Beckham je s Parižani dosegel deseti naslov ligaških prvakov. Pokale je osvojil z desetimi klubi – Manchester Unitedom, Real Madridom, Los Angeles Galaxy in PSG-jem. PSG sicer čaka še ena gostujoča tekma, preden zaključijo zmagovito sezono, vseeno pa so na zadnji domači tekmi že dvignili pokal zmagovalcev. Beckham je sicer že namignil, da bo del ekipe PSG tudi na zadnji tekmi, vendar povedal, ali bo igral.