Tistega ukrajinskega večera se odlično spominja Ante Šimundža, tedaj strelec zmagovitega gola, danes pa trener Maribora. Na vprašanje, ali je ponovitev scenarija mogoča, odgovarja: »Zakaj pa ne! Želimo biti konkurenčni, spoznati zahtevnost tekmovanja in seveda na vsaki tekmi ne glede na nasprotnika zmagati. To ni prepotentnost, temveč zgolj športno razmišljanje. Če bi se samo zadovoljili z vstopom v ligo prvakov in šli na vsako tekmo z razmišljanjem, da nas ob koncu čaka menjava dresov, ne bi bilo dobro. Seveda vemo, da so vsi trije naši nasprotniki veseli, da so prav nas dobili za tekmeca. Toda zadnja tri leta smo igrali v ligi Evropa in si nabrali evropske izkušnje, na podlagi katerih bomo skušali presenetiti. Uvrstitev med elito je za vse nas veliko priznanje in nagrada, se pa zavedamo, da želimo biti konkurenčni. Liga prvakov je za vse nas velik izziv.« Mariborski strateg je sicer še dejal, da so si želeli skupino B (z Realom, Liverpoolom in Baslom) ali G, zato so z žrebom, ki prinaša dva atraktivna tekmeca, zelo zadovoljni.

Med bolj nasmejanimi je bil tudi športni direktor Zlatko Zahović, ki ima večletne izkušnje z igranjem v ligi prvakov. V sezoni 1998/99 je bil v dresu Porta najboljši strelec skupinskega dela, dve leti kasneje pa je z Valencio igral celo v finalu. »Zelo smo zadovoljni, saj je skupina atraktivna in takšna, kot smo si jo želeli. Chelsea že dobro pozna Slovenijo, sem so nedavno prišli zabavat ljudi, sedaj bodo prišli igrat nogomet. Nemški nasprotnik je vedno nekaj posebnega, Sporting pa je velik klub, a z napačno zeleno barvo, ki pa je Mariboru vedno pisana na kožo,« je med vrsticami dejal Zlatko Zahović, ki je nedavno v intervjuju za Dnevnik izjavil, da ima bogatejšo nogometno zgodovino kot Mourinho, sicer trener Chelseaja, a je Portugalec po njegovem mnenju »nedvomno fenomen zaradi lovorik in načina vodenja«.

Čeprav se vijoličasti ne bodo vnaprej predali in bodo predvsem na tekmah s Sportingom lovili točke in priložnost za dodatni zaslužek – zmaga prinaša milijon, točka 500.000 evrov – pa je že danes znano, da bo breme uspeha na ramenih njihovega čuvaja mreže, ki bo moral imeti svoj dan in braniti tudi nemogoče. Tega se Jasmin Handanović dobro zaveda in žreb ocenjuje: »Zadovoljni smo, saj je Chelsea moštvo, ki v svetovnem nogometu uživa velik ugled in nam bo z njim v čast igrati. V nogometu vedno obstajajo možnosti za presenečenje, saj morajo favoriti svojo premoč iz slačilnice nato dokazati še na zelenici. Nihče nas ne bo na lahek način premagal, seveda pa podcenjevanja tekmecev ne pričakujemo.«