Prva uradna tekma nove sezone na stadionu Camp Nou je imela nekoliko nenavaden začetek, saj je že v prvi minuti srečanja prišlo do prekinitve igre, ker je na zelenico pritekla črna mačka, ki so jo varnostniki nato skoraj dve minuti neuspešno poskušali pregnati z igrišča. Nepovabljen gost je poskrbel za kar nekaj nasmehov na obrazih gledalcev, v dobro voljo pa je med drugim spravil tako predsednika kot tudi trenerja Barcelone.

Morda je ob pogledu na črno mačko marsikdo od privržencev Barce pomislil, da gre za slabo znamenje, toda v nadaljevanju tekme se je izkazalo, da je bil urok kvečjemu namenjen gostom, saj so Katalonci povsem nadigrali nasprotnika in zasluženo slavili s 3:0 (1:0), pa čeprav so od 43. minute igrali z igralcem manj, ker je bil izključen Javier Mascherano.

Strateg domačih Luis Enrique tokrat še ni mogel računati na velika zvezdnika Neymarja in Luisa Suareza, zato je ob bok Messiju v napad postavil dva mladeniča, 18-letnega Španca Munirja El Haddadija in 21-letnega Brazilca Rafinho. Toda to ni preveč upočasnilo katalonskega stroja, da ne bi vseeno zmlel nasprotnika. Potem ko sta v prvem polčasu ob veliki terenski premoči najprej vratnico zatresla Munir in Andres Iniesta, je v 42. minuti vendarle padel tudi prvi gol. Zanj je poskrbel najboljši mož na igrišču, Leo Messi, ko je ob štirih branilcih Elcheja krenil v kazenski prostor in z natančnim strelom po tleh premagal tudi nasprotnikovega vratarja. Le nekaj sekund kasneje je bil izključen Mascherano, ker je po napaki katalonske obrambe kot zadnji s prekrškom zaustavil Garryja Rodruguesa, ki je sam tekel proti golu Barce. To je napovedovalo morda bolj enakovredno srečanje in boj Elcheja za kakšno točko, kar pa so domači preprečili z golom že v prvi minuti nadaljevanja, ko je po podaji Ivana Rakitića spretno zadel Munir. Končnih 3:0 je v 63. minuti s še enim lepim zadetkom v svojem stilu postavil Messi.

Messi pa na prvi uradni tekmi nove sezone ni navdušil le z zadetkoma, izkazal se je tudi s kar nekaj dobrimi podajami, predvsem pa je bil videti na igrišču svež in željan igre. Precej je soigralcem pomagal tudi pri obrambnih nalogah, kar so privrženci Barcelone pri njem pogrešali večino lanske sezone. Nad njegovo predstavo je bil navdušen tudi Enrique.

»Messi je najboljši na svetu, tudi ko gre za pomoč v obrambi. Vsakodnevno ga lahko občudujemo, kako počne neverjetne stvari. On bo najboljši na svetu, dokler se mu bo dalo podajati, zabijati gole in igrati presing v obrambi. Že nekaj let je pri njemu videti, kot bi se ga dotaknila čarobna palica,« je trener Barcelone po zmagi hitel hvaliti svojega prvega zvezdnika.

Barcelono že v naslednjem krogu čaka težka preizkušnja, ko bo gostovala na El Madrigalu pri Villarrealu, ki je sinoči sezono začel z gostujočo zmago z 2:0 proti Levanteju.

Real Madrid in Atletico sta v petek igrala povratno tekmo španskega superpokala, zato ju tekmi prvega kroga primere division čakata nocoj. Galaktiki bodo gostili Cordobo, Atletico pa bo obrambo naslova prvaka začel v gosteh proti Rayu Vallecanu.