Maročani, ki so si pravico nastopa prislužili kot gostitelji turnirja, so po zmagah nad Auckland Cityjem in Monterreyem danes odpraili še Atletico Mineiro, pri katerem je igral tudi sloviti Ronaldinho.

A niti ta brazilski velemojster ni mogel preprečiti presenečenja. Potem ko se je prvi polčas končal z 0:0, so domači povedli v 51. minuti, strelec je bil Mouhssine Iajour. Brazilci so izenačili v 63. minuti, ko je bil uspešen prav Ronaldinho.

Zmagovita zadetka pa so Maročani zabili v 84. minuti, ko je z bele točke zadel Mouhcine Moutouali, in v četrti minuti sodniškega dodatka, ko se je med strelce vpisal še Vianney Mabide.

Že pred tem je Monterrey osvojili končno peto mesto, potem ko je premagal egiptovski Al Ahly s 5:1 (4:1). Za Mehičane so zadeli Neri Cardozo v 3., Cesar Delgado v 22. in 65., Leobardo Lopez v 27., Humberto Suazo v 45. minuti z bele točke, za Al Ahly pa je bil uspešen Emad Meteab v 8. minuti.

Že v torek so si finale priigrali evropski prvaki, igralci Bayerna iz Münchna, potem ko so s 3:0 odpravili kitajski Guangzhou Evergrande.