Nemčija po osvojenem naslovu najboljšega na svetu kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2016 ni začela po željah. Moštvo si je privoščilo nekaj nenadejanih spodrsljajev, saj je izgubilo s Poljaki in remiziralo s Severnimi Irci. Slabi izidi tako kar kličejo po spremembah v igri Elfa, čemur pritrjuje tudi selektor Löw.

»Imam občutek, da moramo ohraniti zdrave temelje, a tudi najti nekatere nove rešitve. Naš cilj je, da v letu 2016 potrdimo naš uspeh s svetovnega prvenstva. Naslovi osvojeni v preteklosti danes in v prihodnosti ne veljajo čisto nič. Ekipa se mora na nekaterih področjih na novo definirati. To bo naša glavna naloga,« je v pogovoru za tiskovno agencijo DPA dejal Löw in dodal, da bo njihov cilj tudi prekiniti prevlado Španije, ki je slavila na zadnjih dveh evropskih prvenstvih.

Nemci bodo sicer v letu 2015 odigrali deset tekem. Svojo prvo 25. marca v Kaiserslauternu proti Avstraliji, štiri dni kasneje pa jih čaka kvalifikacijski obračun proti Gruziji. Takrat bo tudi znano, ali bo kapetanski trak nosil vratar Bayern Münchna Manuel Neuer ali pa bo ta pripadel klubskemu soigralcu Bastianu Schweinsteigerju, ki bi po reprezentančni upokojitvi moral kot kapetan naslediti Philippa Lahma, a zaradi težav s poškodbami dresa izbrane vrste ni obleke vse od finalnega srečanja svetovnega prvenstva proti Argentini.

»Bastian je na sredini igrišča izvrsten strateg, ki še vedno ima izredne fizične sposobnosti, če je dobrega zdravja. Ne samo pri Bayernu tudi v reprezentanci je dozorel v pravega vodjo,« je za DPA še dejal nemški selektor.