»Cristiano Ronaldo se vrača v Manchester United!« - Kaj takega se je še pred tedni zdelo povsem nemogoče, sedaj pa smo vse bližje temu, da bi tak naslov že kmalu utegnil krasiti naslovnice večine svetovnih časnikov, ki vsaj malo spremljajo tudi šport.

Angleški mediji v zadnjih dneh pogosto poročajo, da naj bi bil povratek Portugalca na Otok povsem realen in vse bližje, čeprav ima Ronaldo s kraljevim klubom pogodbo še za naslednji dve leti. A ker je Portugalec že 11 mesecev nezadovoljen s svojo plačo, od vodstva Reala pa zaman čaka novo pogodbo, naj bi se odločil, da je čas za odhod. Olje na ogenj priliva tudi trenutni kaos v Madridu, ki bo skoraj zagotovo službe stal njegovega velikega zagovornika Joseja Mourinha, zato res ne bo presenetljivo, če bo poleti špansko prestolnico zapustil tudi Ronaldo.

The Sun je šel danes še dlje in celo trdi, da naj bi vodilni možje Reala že določili približno višino odškodnine, ob kateri lahko Ronaldo zapusti kraljevi klub. Šlo naj bi za približno 150 milijonov evrov, kar bi bil nov rekordni prestop. V najboljšem položaju, da v svoje vrste zvabi portugalskega zvezdnika, naj bi bil ravno njegov prejšnji klub Manchester United, kjer se je Ronaldo odlično počutil, izjemno pa ceni tudi trenerja Alexa Fergusona.

Dosedanji rekord glede plačane odškodnine za nogometaša je prav tako povezan z Ronaldom, saj je Real leta 2009 Unitedu zanj odštel 94 milijonov evrov. Bodo rdeči vragi Madridčanom vrnili uslugo, zraven pa dodali še dobrih 50 »miljončkov«?