»Teoretično bi lahko vključili tudi Krim,« je na novinarski konferenci razkril vodja organizacijskega odbora za SP Aleksij Sorokin. Čast bi bržčas pripadla največjemu krimskemu mestu Sevastopolu, čeprav je Sorokin opozoril, da bo moralo mesto, tako kot vsa druga, ki bodo želela gostiti tekme mundiala, izpolnjevati določene pogoje.

»Zahteve ostajajo za vse enake. Če jih bo mesto izpolnjevalo, potem bomo razmislili. Izjem ne bo delala niti Fifa. Prizorišče mora imeti letališče, ki lahko sprejme določene tipe letal, spodoben hotel, trening igrišče s tribuno za 500 gledalcev in primerno razsvetljavo,« je še pristavil Sorokin.

V polnem teku je sicer tudi gradnja oziroma prenova stadionov, Sorokin pa je Fifi že zagotovil, da bodo prav vsi objekti dokončani leto pred pričetkom tekmovanja.

Velja še pristaviti, da bo svetovno prvenstvo leta 2018 bo potekalo v enajstih mestih, Rusi pa so Fifi zaenkrat predlagali 13 prizorišč. Ali bodo kot 14. vključili tudi Sevastopol, bi utegnilo postati znano že zelo kmalu.