»Leo Messi je trenutno najboljši nogometaš na svetu in o tem ni nobenega dvoma. Je igralec, ki igra za ekipo, izjemno pa je delo njegovih nog. Je eden od tistih nogometašev, ki lahko sami odločijo zmagovalca srečanja. A Messi bo najboljši le še kakšno leto ali največ dve, če pa bi moral izbrati njegovega naslednika, bi se odločil za Neymarja,« pravi Scolari, ki je ravno z veliko pomočjo Neymarja konec junija osrečil brazilske ljubitelje nogometa, ko je Brazilija v finalu pokala konfederacij s 3:0 ugnala Španijo.

Neymar je pred letošnjo sezono iz Santosa prestopil k Barceloni, kjer bo združil moči ravno z Messijem. »Sedaj bo končno igral v Evropi, še več, celo pri Barceloni, kjer se bo lahko učil neposredno od najboljšega na svetu. Neymar ima talent, da lahko doseže Messijev nivo nogometnega znanja, a kot vsakemu Brazilcu se mu bo sprva najtežje naučiti taktične discipline, ki krasi evropski nogomet,« je dodal Scolari.

Neymar je na pripravljalnih tekmah Barcelone že dosegel dva zadetka, najverjetneje pa bo v nedeljo doživel svoj krst tudi v španskem prvenstvu, ko se bo Barcelona v prvem krogu na Camp Nouu pomerila z Levantejem.