»V zadnjih 18 mesecih je Bayern osvojil šest od sedmih možnih lovorik, ki bi jih lahko osvojil. A namesto da bi razpravljali, zakaj je Bayern postal tako uspešen, se drugi klubi v Nemčiji obnašajo zelo ljubosumno in nas poskušajo na vse načine očrniti in prikazati kot negativce. Tega ljubosumja zaradi Bayerna preprosto ne morem razumeti,« je v pogovoru za Bild povedal Sammer.

Sammer se je na naslovnicah nemških časnikov znašel pred nekaj tedni, ker se je zapletel v besedno vojno s trenerjem Borussie Dortmund Jürgenom Kloppom, a je še enkrat poudaril, da je njegove trditve, da je Bayern uspešnejši tudi zato, ker njegovi nogometaši bolj trdo in več trenirajo od ostalih, niso napačne.

»Le pojasnil sem, da pri Bayernu veliko in trdo treniramo, to pa nogometašem omogoča, da iz sebe iztisnejo maksimum, ne glede na to, kako dobri so. In resnično ne razumem vse te drame zaradi mojih besed, kajti bundesliga je ena od najboljših lig na svetu, a ima med preostalimi najboljšimi ekipami v ligi prvakov le dva kluba. To ni dovolj in le dokazuje, da so moje opazke resnične,« je dodal Sammer.

Bayern si je nastop v četrtfinalu že zagotovil, ko je s skupnim izidom 3:1 izločil Arsenal. Nocoj se mu bo tam najverjetneje pridružila še dortmundska Borussia, ki bo nocoj na svojem stadionu proti Zenitu branila zmago iz Rusije s 4:2, Schalke pa je včeraj končal z nastopi v Evropi, ko je s skupnim izidom 2:9 izpadel proti madridskemu Realu.