Sabella je na nedavnem svetovnem prvenstvu Argentino popeljal do finala, kjer jo je v podaljšku z 1:0 premagala Nemčija.

Na zvezi zadnjih dogodkov ne komentirajo, napovedali pa so novinarsko konferenco v nacionalnem nogometnem centru, ki bo danes zvečer po srednjeevropskem času. Pred tem je Sabella nazadnje dva dni pred finalom v Braziliji poudaril, da se bo o podaljšanju pogodbe odločil po svetovnem prvenstvu.

Mediji že špekulirajo o novih imenih za selektorski stolček. Kandidati naj bi bili nekdanji trener Barcelone Gerardo Martino, selektor Kolumbije Jose Pekerman in Diego Simeone, ki vodi madridski Atletico z Janom Oblakom.

Scolari prevzel vajeti Gremia

Brazilski nogometni strateg Luiz Felipe Scolari je po razočaranju na svetovnem prvenstvu, ko je domača reprezentanca ostala brez tako želenega naslova, našel novo službo. Vodil bo brazilski Gremio, klub iz Porto Alegreja pa je novico sporočil prek Twitterja.

Scolari bo Gremio vodil tretjič v karieri, na klopi je sedel že leta 1987 ter med leti 1993 in 1996. S tem klubom je osvojil copo liertadores leta 1996, leto kasneje pa brazilsko prvenstvo.