Belgijski nogometaši kljub dvema zmagama na prvih dveh tekmah še niso imeli zagotovljenega prvega mesta, so pa imeli zagotovljeno napredovanje. Selektor Marc Wilmots je močno premešal začetno enajsterico, saj so bili v primerjavi s prejšnjo tekmo proti Rusiji novinci Adnan Januzaj, Kevin Mirallas, Anthony Vanden Borre, Jan Vertonghen, Nicolas Lombaerts, Steven Defour in Moussa Dembele. Selektor Južne Koreje Hong Myung-Bo je presenetil le s tem, da je na klop posadil zvezdnika ekipe Park Chu-Yonga.

Belgijci slavili kljub igralcu manj

Prvi polčas ni ponudil veliko akcije, v njem sta reprezentanci prišli vsaka do ene lepe priložnosti za zadetek. Belgijci so nevarno zapretili v 25. minuti, ko je streljal Kevin Mirallas, žoga se je odbila od korejskega branilca, Dries Mertens pa jo je z bližine poslal čez gol. Najlepšo priložnost v prvem delu so imeli azijski predstavniki. Sung-Yong Ki je po pol ure po lepi samostojni akciji streljal v spodnji levi kot, z obrambo pa se je izkazal Thibaut Courtois. Tik pred koncem prvega polčasa so Belgijci ostali z igralcem manj, saj je rdeči karton zaradi nevarnega starta prejel Steven Defour.

V 59. minuti je Mertens znova bil nevaren, streljal je z razdalje, toda Kim Seung Gyu je njegov poizkus ubranil. Belgijci so v nadaljevanju imeli več od igre, 12 minut pred koncem pa prek Jana Vertonghna zadeli. Strel Divocka Origija je južnokorejski vratar odbil, a le do Vertonghna, ki je brez težav izkoristil ponujeno. Azijski nogometaši se po prejetem golu niso dali, poizkušali so izenačiti, vendar je belgijska obramba vse njihove nalete in strele zadržala. Na drugi strani bi vodstvo Belgije lahko povišal rezervist Eden Hazard, ki je streljal z bližine, z obrambo pa se je izkazal vratar Južne Koreje.

Alžirci z remijem poslali Ruse domov

Alžirci so po prvi zgodovinski zmagi reprezentance po 32 letih v nedeljo proti Južni Koreji tokrat v ekipi kapetana Madjida Bougherro zamenjali z Esseidom Belkalemom in lovili mesto med najboljšimi 16 ekipami, kar bi bil zgodovinski uspeh varovancev Vahida Halihodžića. Zadostoval bi jim tudi remi, v kolikor na drugi tekmi Južnokorejci ne bi premagali prvouvrščenih Belgijcev za več kot tri gole. Spremembo je v ekipi naredil tudi ruski strateg Fabio Capello, Maksima Kanunikova je v napadu zamenjal veteran Aleksander Keržakov.

Rusi so tekmo v Curitibi odlično začeli. Povedli so v šesti minuti, ko je bil z glavo uspešen Aleksander Kokorin. Ta je spretno izkoristil dejstvo, da so bili Alžirci na igrišču le z desetimi igralci, saj so morali Sofianeju Feghouliju zaradi krvavitve oskrbeti rano na glavi. Predložek v kazenski prostor je z leve strani poslal Oleg Šatov pa je z glavo premagal Raisa M'bolhija. V 29. minuti so bili nevarni Alžirci, ko je Islam Slimani z glavo nevarno meril v ruski gol, a je bil Igor Akinfejev na pravem mestu, Slimani pa tako ali tako v prepovedanem položaju.

Dvoboj se je nato preselil na sredino igrišča. Ob koncu prvega polčasa je bil spet nevaren Slimani, ki ga ruska obramba ni znala ustaviti. Njegov poskus v 43. minuti tekme pa je znova uspešno ubranil vratar Akinfejev. Alžirci so še iskali izenačenje, a so se Rusi na odmor izvlekli z golom prednosti.

Vztrajni Alžirci do zasluženega izenačenja in napredovanja

V 47. minuti se je Aleksander Samedov sam znašel pred M'bolhijem, a se je alžirski vratar izkazal z lepo obrambo. V 60. minuti so se razveselili Alžirci. Aleksej Kozlov je na levi strani podrl Abdelmoumeneja Djaboua, sodnik je dosodil prosti strel, ki ga je izvajal Yacine Brahimi. Predložek je na glavo prejel Slimani, Akinfejev je napačno posredoval, Alžirci pa so izenačili. Izenačenje je prebudilo rusko reprezentanco, ki je pritiskala proti alžirskim vratom. Poskusi so se vrstili, precej dela je imel tudi M'bolhi, ki pa je skrbno čuval svoj gol. Capello je v igro poslal napadalno postavitev, a tudi ta sprememba ni bila dovolj za zmago, ki bi Ruse peljala v drugi del tekmovanja.

Alžirija – Rusija 1:1 (0:1)


Strelca: Slimani 60.; Kokorin 6.



Postavi:


Alžirija: M'Bolhi, Mesbah, Halliche, Belkalem, Mandi, Medjani, Brahimi (Yebda 71.), Feghouli, Djabou (Ghilas 77.), Bentaleb, Slimani (Soudani 90.)


Rusija: Akinfejev, Berezucki, Ignaševič, Kozlov, Kombarov, Samedov, Fajzulin, Glušakov (Denisov 46.), Šatov (Džagojev 67.), Keržakov (Kanunikov 81.), Kokorin




Južna Koreja – Belgija 0:1 (0:0)


Strelec: Vertonghen 77.


RK: Defour 44.



Postavi:


Južna Koreja: S.R. Jung, S.Y. Yoon, Y.G. Kim, J.H. Hong, Y.Lee, S.Y. Ki, C.Y. Lee, J.C. Koo, K.Y. Han (K.H. Lee 46.), S.W. Kim (B.K. Kim 66.), H.M. Son (D.W. Ji 73.)


Belgija: Courtois, Van Buyten, Vrtonghen, Vanden Borre, Lombaerts, Dembele, Fellaini, Defour (RK - 44.), Januzaj (Chadli 60.), Mirallas (Hazard 88.), Mertens (Origi 60.)