Glede na to, da je Bayern v zadnjih 12 mesecih osvojil bundesligo, nemški pokal, ligo prvakov, evropski superpokal in klubsko svetovno prvenstvo, so imeli včeraj njegovi privrženci in vodilni možje kluba veliko razlogov, da so 114. rojstni dan proslavili z optimizmom in nasmehom na obrazu.

Tudi v letošnji sezoni Bavarci ne popuščajo, pod vodstvom Pepa Guardiole pa se zdi, da so naredili še korak naprej od že tako fenomenalnih iger v lanski sezoni, saj v bundesligi vodijo z izjemno prednostjo 19 točk, v nemškem pokalu so že v polfinalu, v ligi prvakov pa so se kljub domačemu spodrsljaju proti Cityju bolj ali manj sprehodili v osmino finala, kjer imajo po prvi tekmi v Londonu že veliko prednost dveh golov proti Arsenalu. Zelo prepričljive predstave Bavarcev v zadnjih mesecih pa so botrovale celo izjavi Rummeniggeja, da klub verjetno tako dobro ni igral še nikoli v svoji zgodovini, ki je prežeta z uspehi.

Kvaliteta, ki jo ima danes Bayern, je nezemeljska

»Naša lanska sezona je bila preprosto briljantna. A še naprej tudi letos pišemo zgodbo o uspehu, kakršne še nismo doživeli. V zgodovini je naš klub doživel mnoge izjemne trenutke, začenši s tistimi v 70. letih, ko so Franz Beckenbauer, Gerd Müller in Sepp Maier klub popeljali do treh zaporednih zmag v pokalu prvakov. To je bil zares neverjeten dosežek. A takrat je bilo drugače kot danes. Kvaliteta, ki jo imamo sedaj na igrišču in na klopi, je preprosto nezemeljska. Bayern gre verjetno skozi svoje najboljše obdobje v zgodovini,« je včeraj za uradno klubsko spletno stran izjavil izvršni predsednik kluba Rummenigge.