Bayern bo na Wembleyju zaigral že v tretjem finalu lige prvakov v štirih letih, po porazih proti Interju (2010) in Chelseaju (2012) Bavarci upajo, da je tokrat le prišel njihov čas, da po letu 2001 znova zasedejo evropski prestol.

Rummenigge pravi, da je Bayern v zadnjem obdobju storil viden napredek in si zato zasluži tudi naslov evropskih prvakov, kar bi bila pravšnja nagrada za izjemno ekipo, ki jo je zgradil v zadnjih letih.

»Za vsako ceno se želimo izogniti tretjemu porazu v finalu v nekaj letih. Gre za vse nas, za dušo tega moštva. Bayern si tokrat resnično zasluži lovoriko, saj je ta ekipa za uspeh v zadnjih petih letih trdo delala. Z zmago bi se današnje moštvo vpisalo v zgodovino in ne bi bilo več v senci naše legendarne ekipe iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja,« je za Bild izjavil Rummenigge.

Bayern je ligo prvakov osvojil štirikrat, trikrat zapored v letih 1974, 1975 in 1976, uspeh pa je nato ponovil tudi leta 2001, ko je po enajstmetrovkah s 5:4 ugnal Valencio, za katero je takrat igral tudi Zlatko Zahovič.

Rummenigge je zanikal, da bi zmaga v ligi prvakov precej otežila delo Pepu Guardioli, ki bo moštvo prevzel na prvi julijski dan: »1. julija se vse začne od začetka. In naslednjo sezono lahko poskušamo osvojiti še kakšno lovoriko več kot letos!«